Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) vienības "Mercedes" braucējs Lūiss Hamiltons sestdien 11.posmā - Vācijas "Grand Prix" - kvalifikācijā izcīnīja uzvaru, tādējādi svētdienas Lielās balvas izcīņā viņš startēs no pirmās starta pozīcijas jeb "pole position".

Pieckārtējais pasaules čempions ātrākajā mēģinājumā trasi veica vienā minūtē un 11,676 sekundēs, par 0,346 sekundēm apsteidzot "Red Bull" komandas braucēju Maksu Verstapenu. Tikmēr trešo vietu ieņēma Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass.

Vienā rindā kopā ar Botasu startēs otrs "Red Bull" pilots Pjērs Gaslī, bet trešo starta rindu aizņems Kimi Reikenens no "Alfa Romeo" vienības un Romāns Grožāns no "Haas".

Pirms tam notika treniņbraucienu trešā sesija, kurā ātrākais ar vienu minūti un 12,380 sekundēm bija talantīgais Monako braucējs Šārls Leklērs no "Ferrari" komandas. Viņš arī bija ātrākais pirmajā treniņu dienā, bet kvalifikācijas braucienā viņš izstājās no sacensībām.

Tikmēr pie laika kvalifikācijas braucienā netika Sebastjans Fetels, kurš jau pirmajos apļos piedzīvoja problēmas ar savu auto, pēc kā drīz vien izstājās. "Es nezinu, kas atgadījās," teica pilots, kuram mājas trasē neizdevās parādīt labāko sniegumu. "Man šķiet, ka saplīsa turbīna. Jūtos apbēdināts, jo mašīnā jutos ļoti labo un tā man bija liela iespēja."

Vācijas Lielās balvas izcīņa notiks svētdien.

"Mercedes" komandas piloti bija uzvarējuši astoņos šosezon aizvadītajos posmos, Hamiltonam tiekot pie sešiem panākumiem, bet Austrijas "Grand Prix" Verstapens pārtrauca šo sēriju.

Pēc sacensībām Lielbritānijā Hamiltons šīs sezonas desmit posmos iekrājis 223 punktus, kamēr Botasam ir 184 punkti. Trešais ar 136 punktiem ir Verstapens, Fetels ieguvis 124 punktus, bet pirmo piecinieku ar 120 punktiem noslēdz Leklērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!