Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Mercedes" britu pilots Lūiss Hamiltons un "Ferrari" vācu braucējs Sebastjans Fetels piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 18. posma – Meksikas "Grand Prix" – pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Hamiltons pirmajā sesijā sacīkšu braucēju Rodrigesu uzvārdā nosauktā autodroma trases apli veica vienā minūtē un 17,327 sekundēs.

Otrs ātrākais laiks bija "Ferrari" Monako pilotam Šarlam Leklēram, kurš Hamiltonam zaudēja 0,119 sekundes, bet vēl 0,015 sekundes lēnāks bija nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull".

Aiz pirmā trijnieka bija brits Aleksandrs Albons ("Red Bull"), piekto rezultātu uzrādīja soms Valteri Botass, bet pirmo sešinieku noslēdza Fetels.

Otrajā sesijā nepārspēts palika Fetels, kurš savā ātrākajā aplī finišēja pēc vienas minūtes un 16,607 sekundēm. Otro laiku uzrādījušais Verstapens viņam zaudēja 0,115 sekundes, bet gandrīz pussekundi atpalika Leklērs.

Tālāk bija abi "Mercedes" piloti Botass un Hamiltons, bet sestais bija krievs Daniils Kvjats ("Toro Rosso").

Sestdien būs vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet Meksikas Lielās balvas izcīņa norisināsies svētdien. Gadījumā, ja Hamiltons iekrās par 14 punktiem vairāk nekā Botass, viņš nodrošinās savu sesto pasaules čempiona titulu.

Hamiltons šīs sezonas 17 posmos iekrājis 338 punktus, kamēr Botasam ir 274 punkti. Trešais ar 223 punktiem ir Leklērs, bet pa 212 punktiem ir Verstapenam un Fetelam.

Kāds no "Mercedes" komandas pilotiem šosezon uzvarējis 12 no 17 posmiem, pa divām uzvarām ir Leklēram un Verstapenam, bet iepriekšējā posmā Singapūrā panākumu svinēja Fetels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!