Foto: AFP/Scanpix/LETA

Britu pilots Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas un francūzis Pjērs Gaslī no "Red Bull" vienības piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 12. posma – Ungārijas "Grand Prix" – pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā Hamiltons apli veica vienā minūtē un 17,233 sekundēs, 0,165 sekundes lēnāks bija nīderlandietis Makss Verstapens ("Red Bull"), bet viņam nieka 0,001 sekundi zaudēja vācietis Sebastjans Fetels ("Ferrari").

Gandrīz pussekundi Hamiltonam zaudēja Gaslī, piektais bija dānis Kevins Magnusens ("Haas"), bet pirmo sešinieku noslēdza Monako braucējs Šarls Leklērs ("Ferrari"). Tehnisku problēmu dēļ pirmajā sesijā pie rezultāta netika soms Botass ("Mercedes").

Otro sesiju pamatīgi ietekmēja lietus, kā rezultātā ātrāko apli sasniedza Gaslī, kura labākais rezultāts bija viena minūte un 17,854 sekundes. Otrais bija viņa komandas biedrs Verstapens, kurš bija 0,055 sekundes lēnāks.

Tālāk sekoja abi "Mercedes" braucēji Hamiltons un Botass, piektais bija austrālietis Daniels Rikardo ("Renault"), bet sesto ātrāko laiku uzrādīja soms Kimi Raikonens ("Alfa Romeo"). "Ferrari" piloti Leklērs un Fetels šoreiz bija attiecīgi septītajā un 13.vietā.

Sestdien notiks vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet Ungārijas Lielās balvas izcīņa gaidāma svētdien.

Hamiltons šīs sezonas 11 posmos iekrājis 225 punktus, kamēr Botasam ir 184 punkti. Trešais ar 162 punktiem ir Verstapens, Fetels ieguvis 141 punktu, bet pirmo piecinieku ar 120 punktiem noslēdz Leklērs.

"Mercedes" komandas piloti šosezon uzvarējuši deviņos no 11 posmiem, bet pārējos divos etapos panākumi bijuši Verstapenam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!