Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Britu pilots Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas ceturtdien uzrādīja ātrākos laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas sestā posma – Monako "Grand Prix" – pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā pieckārtējais pasaules čempions Hamiltons apli veica vienā minūtē un 12,106 sekundēs, kamēr par 0,059 sekundēm no viņa atpalika nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull".

Savukārt vēl 0,013 sekundes lēnāks bija Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass no Somijas, kamēr aiz pirmā trijnieka sekoja abi "Ferrari" piloti – mājinieks Šarls Leklērs un vācietis Sebastjans Fetels, bet pirmo sešinieku noslēdza francūzis Pjērs Gaslī ("Red Bull").

Šajā posmā F-1 komandas startē ar vairākām norādēm, pieminot nupat aizsaulē aizgājušo leģendu Nikiju Laudu.

Tikmēr otrajā treniņbraucienu sesijā Hamiltons labāko apli veica vienā minūtē un 11,118 sekundēs, kamēr par 0,081 sekundi lēnāks bija Botass, bet pirmo trijnieku noslēdza Fetels.

Savukārt pēc tam sekoja Gaslī, brits Aleksandrs Albons ("Toro Rosso") un Verstapens. Zīmīgi, ka pirmie četri braucēji iekļāvās vienas sekundes robežās.

Vēl viena treniņbraucienu sesija notiks sestdien, kad būs arī kvalifikācija, bet kulminācija ar Monako Lielās balvas izcīņu būs svētdien.

"Mercedes" piloti ir izcīnījuši dubultuzvaras visos iepriekšējos piecos šīs sezonas posmos.

Līderis Hamiltons piecos posmos iekrājis 112 punktus, kamēr otrais ar 105 punktiem ir Botass. Tālāk ar 66 punktiem seko Verstapens, trešais ar 64 punktiem ir Fetels, bet piektajā vietā ar 57 punktiem ir Leklērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!