Lūiss Hamiltons ("Mercedes") svētdien uzvarēja 2015.gada F-1 čempionāta pirmajā posmā Austrālijā, bet kopumā līdz finišam aizkļuva tikai 11 dalībnieki

Hamiltonam blakus uz goda pjedestāla otrā pakāpiena stājās viņa komandas biedrs Niko Rosbergs, bet trešo vietu izcīnīja Sebastjans Fetels ("Ferrari"). Rosbergs no Hamiltona finišā atpalika nepilnu sekundi, kamēr Fetels rūtoto karogu ieraudzīja 33 sekundes pēc uzvarētāja.

Jāpiebilst, ka šis "Ferrari" komandai bija pirmais goda pjedestāls kopš pagājušā gada augusta, bet Fetels pēc balvas nebija kāpis kopš pērnā Japānas "Grand Prix" posma.

Ceturtais palika vienīgais šai sacīkstē startējušais "Williams" komandas pārstāvis Felipe Masa - viņa kolēģis Valteri Botass posmu izlaida muguras sāpju dēļ, kas parādījās sestdien pēc kvalifikācijas. Pārbaudes atklāja, ka somu pilotam ir neliels mugurkaula diska plīsums un FIA viņam oficiāli aizliedza piedalīties sacīkstē.

Pie pirmajiem punktiem Konstruktoru kausa izcīņā tika "Sauber" vienība, kuras debitants, brazīlietis Felipe Nasrs izcīnīja augsto piekto vietu. Sestais finišēja "Red Bull" līderis Daniels Rikjardo, septītais - Niko Hulkenbergs ("Force India"), astotais - Markuss Eriksons ("Sauber"). Divkārtējā pasaules rallija čempiona Karlosa Sainsa dēls Karloss Sainss juniors ("Toro Rosso") palika devītais, izcīnot savus pirmos punktus F-1, bet desmitnieku noslēdza Serhio Peress ("Force India").

Pēdējais, kurš palika bez punktiem, bija "McLaren" pilots Džensons Batons, kurš finišēja vienpadsmitais - visi pirms viņa finišējušie braucēji saņēma ieskaites punktus čempionātā.

No 17 pilotiem, kas izbrauca uz starta, pirmo apli paveica tikai 15, jo Daņilas Kvjata ("Red Bull") un Kevina Magnusena ("McLaren") formulas netika tālāk par iesildīšanās apli.

Pirmajā aplī izstājušos sarakstu pēc cīņas ar Nasru papildināja Pastors Maldonado ("Lotus"), bet otrs "Lotus" pilots Romēns Grožāns vēlāk izstājās tehnisku problēmu dēļ, bet tiekot līdz boksiem. Ilgu laiku atradies augstajā sestajā pozīcijā, sacīkstes vidū tehniska defekta dēļ izstājās F-1 "tīnis" Makss Verstapens. Izstājušos sarakstā pēdējais iekļuva Kimi Raikonens ("Ferrari").

Hamiltons startā izmantoja savas "pole position" priekšrocības, pozīciju saglabāja arī Rosbergs un Masa, kamēr Fetels cīņā ar komandas biedru Raikonenu "uzvarēja" un somu pilots bija spiests nedaudz atlaist gāzes pedāli.

Pēc pirmajiem notikumiem trasē, kad pie drošības apmales palika Maldonado formula, trasē devās drošības mašīna, un, kad tā atgriezās boksos, sacīksti atsāka vien 13 dalībnieki. Hamiltons uzreiz izrāvās vadībā, bet Fetels trešajā vietā nonāca, kad sākās riepu maiņas.

Sacīkstes noslēgumā būtisku izmaiņu dalībnieku izkārtojumā vairs nebija, ja neskaita to, ka Sainss bija spiests palaist garām Eriksonu, jo spāņu pilota riepas bija tiktāl nolietotas, ka viņš nespēja cīnīties ar zviedru konkurentu, noslīdot uz devīto vietu.

Avots: formula1.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!