Foto: AFP/Scanpix
Iepriekšējo trīs sezonu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas sestdien guva uzvaru sezonas devītā posma - Austrijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās.

Hamiltons Špīlbergas trases apli veica minūtē un 7,922 sekundēs. Brita tuvākais sekotājs, viņa komandas biedrs Niko Rosbergs, kurš ir kopvērtējuma līderis, atpalika par vairāk nekā pussekundi, tomēr vācietis par ātrumkārbas maiņu saņēma piecu starta vietu sodu, tādējādi svētdien viņš startēs no septītās pozīcijas.

Līdz ar to no otrās pozīcijas rītdien startēs Niko Hilkenbergs no "Force India", kurš Hamiltonam zaudēja 1,363 sekundes. Ceturtais ātrākais bija četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no "Ferrari", bet arī viņš saņēmis piecu starta vietu sodu un sacensības sāks no devītās pozīcijas.

Tādējādi trešo starta vietu ieņems Džensons Batons no "McLaren", bet blakus viņam startēs Fetela komandas biedrs Kimi Raikonens. Piekto starta vietu ieņems Daniels Rikjardo no "Red Bull", bet kā sestais sacensības sāks "Williams" somu pilots Valteri Botass.

Ceturtajā starta rindā līdzās Rosbergam stāvēs Makss Verstapens no "Red Bull", bet piektajā rindā kopā ar Fetelu startēs "Williams" brazīliešu braucējs Felipe Masa.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms devītā posma līderis ar 141 punktu ir Rosbergs, bet Hamiltons viņam seko ar 117 punktiem. Trešajā vietā ar 96 punktiem atrodas Fetels, bet Raikonens un Rikjardo savākuši attiecīgi 81 un 78 punktus.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 258 punktiem ir "Mercedes" komanda, tai ar 177 punktiem seko "Ferrari", bet "Red Bull" piloti iekrājuši 140 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27. novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!