Viens no Latvijas pieredzējušākajiem autosporta pilotiem Haralds Šlēgelmilhs piekritis arī šogad piedalīties "Rally Talsi", taču šoreiz ar savu startu pievērst sabiedrības uzmanību bērniem un jauniešiem, kurus piemeklējušas onkoloģiskas slimības.

Uz ekipāžas sporta automašīnas būs izvietotas Vislatvijas bērnu pretvēža kustības "RH3 Fonds" un tā ziedojuma tālruņa numura uzlīmes, kas aicinās ikvienu autosporta atbalstītāju iesaistīties un ziedot RH3 Fondam, kas izveidots, lai onkoloģijas nodaļās esošajiem bērniem un jauniešiem nodrošinātu veselīgu un sabalansētu uzturu ārstēšanas laikā, rehabilitāciju, psihologa vizītes, kā arī apmaksātu citus steidzamus un ārkārtas gadījumus.

"Rally Talsi" laikā saņemtie ziedojumi pilnā apmērā tiks izlietoti rehabilitācijas procedūru apmaksai Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari", kurā viena bērna uzturēšanās izmaksas ir 50 eiro dienā.

"Vēlamies, lai sabiedrība pievērstu lielāku uzmanību bērniem un jauniešiem – viņi ir mūsu nākotne. Aicinām rīkoties jau tagad, palīdzot bērniem un jauniešiem, kuri šobrīd piedzīvo milzu cīņu ar onkoloģiska rakstura saslimšanām. Svarīgi ir palīdzēt tūlīt, nevis tikai filozofēt un naivi cerēt, ka nākotnē viss mainīsies pats no sevis," saka ekipāžas stūrmanis Artūrs Pumpurs.

Haralds Šlēgelmilhs un Artūrs Pumpurs "Rally Talsi" startēs otro gadu pēc kārtas un sacensībās piedalīsies ar Anda Neikšāna komandas "Dynamic Sport" sagatavoto "Mitsubishi Lancer Evo X" automašīnu. "Mums ar "Rally Talsi" ir savi "nenokārtoti rēķini" un šogad esam apņēmušies braukt tā, lai sasniegtu finišu," saka Haralds Šlēgelmilhs. "Pagājušajā gadā startējām ar "Škoda Fabia S2000" automašīnu, kuras maksimālais ātrums ir nepilni 170 km/h, un kas nebija piemērotākā izvēle ātrajam Talsu rallijam. Šogad brauksim ar N4 grupas automašīnu, kas ļauj sasniegt ātrumu virs 200 km/h, lai ātrumposmu taisnajās sekcijās vairs nebūtu jāklausās ātruma ierobežotāja skaņā."

"Rally Talsi" ir ceturtais šāgada Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posms un norisināsies 17. un 18. maijā. Talsos norisināsies arī Lietuvas autorallija čempionāta, Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallija čempionāta un NEZ Junioru čempionāta posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!