Foto: Publicitātes foto

Pēc gandrīz divu gadu pauzes viens no Latvijas labākajiem autosportistiem Haralds Šlēgelmilhs startēja ātrākajā sacīkšu sērijā Eiropā BOSS GP, izcīnot godalgoto pirmo vietu savā ieskaitē, kā arī otro vietu kopvērtējumā.

Nedēļas nogalē, no 21. līdz 22. maijam, Austrijas "Red Bull Ring" trasē norisinājās BOSS GP čempionāta otrais posms, kurā Šlēgelmilhs startēja ar komandu ''HS Engineering" kā vienīgais pilots, vadot F-2 tipa formulu "Dallara T12 Gibson".

Lietainajos apstākļos Šlēgelmilhs pierādīja sevi kā vienu no labākajiem, kvalifikācijā uzrādot otro labāko laiku, piekāpjoties tikai Ingo Gerstlam, kurš brauca ar "Torro Rosso F1" automašīnu.

Pirmajā sacīkstē Haralds izcīnīja otro vietu savā ieskaitē un ceturto absolūti, savukārt otrajā sacīkstē pēc veiksmīga starta braucējs ieguva otro pozīciju kopvērtējumā, un uzvarēja sacensības savā ieskaitē.

"Pirmo reizi BOSS GP sacensības vēroju 2006. gadā un toreiz nodomāju, ka kādreiz vēlētos šajā čempionātā piedalīties. Interesanti kā 15 gadus vēlāk šī izdevība ir manifestējusies, turklāt ar ļoti labiem rezultātiem. Sen nebiju guvis tādu braukšanas baudījumu. Liela aerodinamika, "karbona" bremzes, tuvu pie 600 ZS jaudas uz gandrīz tādu pašu mašīnas svaru. Visam pa virsu braukšana kopā ar F-1 mašīnām skaistajā "Red Bull Ring" trasē. Fantastiska nedēļas nogale, paldies komandai par šo izdevību un nevainojamo darbu!" tā sacensības komentē pats Haralds Šlēgelmilhs.

BOSS GP ir FIA apstiprināta internacionāla sacensību sērija, kurā piedalās piloti no augstākajām klasēm formulas čempionātu kategorijā. "Open" klasē par čempionātu cīnās pasaulē ātrākās un jaudīgākās automašīnas, F-1 un "IndyCar" spēkrati. Savukārt "Formula" par goda pjedestāla pozīcijām un čempionāta punktiem sacenšas galvenokārt F-2, "AutoGP", "Renault's World Series" un Superlīgas formulas automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!