Foto: DELFI

Savu dalību šāgada "Rally Talsi" apstiprinājis viens no ātrākajiem latviešu formulas braucējiem Haralds Šlēgelmilhs, kurš "Mogo.lv Rally Team" sastāvā sacensībās piedalīsies ar S2000 klases automašīnu un jau savās debijas reizē plāno cīnīties par augstākajiem rezultātiem, ziņo rallija rīkotāji.

2012. gada nogalē Haralds Šlēgelmilhs aizvadīja vairākus treniņus ar "Formula 2" bolīdu, kam sekoja starts sezonas noslēdzošajā posmā Moncā, Itālijā. Tomēr līdz pilnai sezonai F2 čempionātā autosportists nenokļuva, jo čempionāta rīkošana 2013. gadā tika atcelta.

Tieši pēdējie notikumi autosportistam ļāvuši spert arī pa kādam negaidītam solim. Tā apvienojot spēkus ar "Mogo.lv Rally Team", Haraldam Šlēgelmilham radusies izdevība izmēģināt spēkus līdz šim nezināmā autosporta disciplīnā – rallijā.

Starts "Rally Talsi" būs pirmās rallija sacensības Haralda Šlēgelmilha karjerā, kurās viņš startēs tandēmā ar stūrmani Artūru Pumpuru. Lai gan sagatavošanās laiks ir īss, profesionālā komandas darbība ļāvusi sakopot visus veiksmīgam rallijam nepieciešamos resursus. Tāpāt autosportisti jau vairākas nedēļas veic intensīvu treniņprocesu, lai pēc iespējas ātrāk pielāgotos jaunajiem apstākļiem un spētu izrādīt pienācīgu konkurenci pieredzējušajiem sportistiem.

"Ja man pirms gada teiktu, ka es startēšu rallijā, domātu ka šis cilvēks ir traks," par savu pievēršanos rallijam ar smaidu stāsta Haralds Šlēgelmilhs. "Personīgi, šis man ir liels izaicinājums, jo, ja neskaita stūri un pedāļus, tad rallija automašīna ir būtiski atšķirīga no jebkura manis iepriekš vadītā sporta auto. Tomēr, ņēmu vērā arī pasaules pieredzi, kur ar labiem rezultātiem rallijā startēja F-1 piloti Kimi Raikkonens un Roberts Kubica. Patiess prieks, ka "Mogo.lv Rally team" noticēja maniem spēkiem un te nu es esmu. Tāpat paldies arī Andim Neikšānam, kurš piekrita kļūt par manu treneri un padomdevēju, un māca ne tikai pareizi braukt, bet arī dalās rallija viltībās."

"Treniņos ieguldīts liels darbs, jo faktiski viss bija jāsāk no nulles. Haralds savā līdzšinējā karjerā pārsvarā ir braucis pa slēgtu trasi, kuru iespējams iemācīties no galvas. Tāpēc sākumā bija liela neuzticība stūrmanim un Haralds faktiski brauca tā, it kā salonā atrastos viens. Tas būtiski ietekmēja arī rezultātu, jo rallijā visus līkumus, nianses nav iespējams atcerēties un tamdēļ nākas zaudēt laiku. Šis ir pirmais nozīmīgais uzdevums, ar kuru jau šobrīd esam veiksmīgi tikuši galā. Lai gan līdz Talsu rallijam vēl daudz kas ir jāapgūst, nešaubos, ka pirmajam startam Haralds būs gatavs," treniņprocesu komentē vairākkārtējais Latvijas rallija čempions Andis Neikšāns.

Haralds Šlēgelmilhs autosporta sabiedrībā plašāk pazīstams kā autošosejas pārstāvis, kurš savu karjeru uzsācis pie kartinga stūrēs, un soli pa solim attīstot savas braukšanas prakses turpinājis ar panākumiem startēt dažādās formulas sacensībās, kur lielākie panākumi gūti "Formula 3" čempionātos Eiropā un "GP2 Asia Series" čempionātā. Pieredze gūta arī formulu sacīkstes Ziemeļamerikā, kā arī "Porsche Carrera Cup" salonauto sacīkstēs.

Bez Haralda Šlēgelmilha, dalību rallijā šobrīd apstiprinājušas vēl 17 ekipāžas no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas un Ukrainas. Starp spēcīgākajiem pretendentiem minama lietuvieši ekipāža Benedikts Vanags/ Greta Germanavičiūte, kas rallijā startēs ar "Subaru Impreza WRC" automašīnu. Tāpat pieminēšanas vērta ir vēl viena lietuviešu ekipāža Roks Kvaraciejs/Mindaugs Čepuļs, kuri startēs ar R4 grupas "Mitsubishi Lancer Evo X" automašīnu, kā arī latvieši Aleksandrs Grīva/Jānis Veilands ("Mitsubishi Lancer Evo VII", A+) un Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis ("Mitsubishi Lancer Evo VIII", A+).

Starptautiska konkurence būs R2 klasē, kurā startēs krievu ekipāža ekipāža Aleksejs Jofins/Jevgēņijs Jeļisējevs ar "Honda Civic" automašīnu un somi Niko-Pekka Nieminens/Mikaels Korhonens ar "Ford Fiesta R"2.

Braucēju pieteikumu pieņemšana turpināsies līdz 10. maijam, savukārt apstiprināts rallija starta saraksts būs zināms 14. maijā.

Atgādinām, ka "Rally Talsi" norisināsies 18. un 19. maijā un būs ceturtais Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) posms un pirmais vasaras rallijs. LRČ kalendārs paredz, ka pēc "Rally Talsi" norises nākamie divi posmi tiks aizvadīti kaimiņvalstīs, Igaunijā un Lietuvā, lai Latvijā atkal atgrieztos vasaras nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!