Foto: AP/Scanpix

Slavenais Holivudas aktieris Idriss Elba, kurš atveidojis Nelsonu Mandelu filmā "Mandela - Long Walk to Freedom" un filmējies populārajā kriminālseriālā "Luther", piedalīsies Eiropas rallija čempionāta (ERČ) trešajā posmā, "Circuit of Ireland Rally", informē seriāla rīkotāji.

42 gadus vecais aktieris iesaistījies televīzijas kanāla "Discovery TV" dokumentālā projektā, kas paredz viņa dalību sacensībās uz zemes, ūdenī un gaisā, un tiks pārraidīts četrās sērijās.

Katrā no izaicinājumiem aktierim pievienosies profesionāļu komanda, kas palīdzēs viņam sasniegt mērķi, un pirmais uzdevums Elbam būs rallija sacensības.

Pirms tām viņš kopā ar pieredzējušo britu stūrmani Maiklu Orru piedalījies testu sesijā, kurā aktiera padomdevējs bija arī sepiņkārtējais Īrijas rallija uzvarētājs, leģendārais skotu pilots Džimijs Makrejs.

"Tik liela līmeņa slavenības piedalīšanās mūsu sacensībās uzliek papildus atbildību," saka "Circuit of Ireand" direktors Bobijs Viliss. "Iepriekšējos gados mēs centāmies šo ralliju padarīt par galveno sporta notikumu Ziemeļīrijā, un pērn mūsu sacensības apmeklēja vairāk kā 74 tūkstoši skatītāju. Tas, ka šogad rallijā startēs Elba un sacensības pārraidīs "Discovery TV", mūsu ralliju redzēs un novērtēs vairāk kā 220 pasaules valstīs!"

"Circuit of Ireland" ERČ rallijs notiks aprīļa pirmajā nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!