Pasaules motošosejas čempionāta 13.posmā - Sanmarīno "Grand Prix" - prestižajā "MotoGP" klasē svētdien triumfēja pagājušā gada pasaules čempions spānis Horhe Lorenso no "Fiat Yamaha" vienības.

Lorenco šī bija tikai trešā uzvara šosezon.

Spāņu pilots sacensības uzsāka no otrās pozīcijas un finišā par 7,299 sekundēm apsteidza savu tautieti Daniju Pedrosu no "Repsol Honda" komandas.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja pašreizējais kopvērtējuma līderis austrālietis Keisijs Stouners no "Repsol Honda" vienības, kurš startēja no pirmās pozīcijas.

Vēl pirmajā sešiniekā iebrauca "Honda Gresini" vienības itāliešu braucējs Marko Simončelli, Stounera un Pedrosas komandas biedrs Andrea Dovicioso no Itālijas un "Fiat Yamaha" vienības amerikāņu braucējs Bens Spīss.

Kopvērtējumā pēc 13 posmiem līderpozīciju ar 259 punktiem saglabāja 2007.gada pasaules čempions Stouners, bet viņam ar 224 punktiem seko Lorenso. Tikmēr trešo pozīciju ar 185 punktiem ieņem Dovicioso, bet ceturtajā pozīcijā atrodas Pedrosa, kurš ticis pie 150 punktiem.
Spīss ar 135 punktiem pašlaik ieņem piekto pozīciju, bet sestais ar 133 punktiem ir septiņkārtējais pasaules čempions šajā klasē Valentīno Rosi no Itālijas ("Ducati Marlboro"), kurš Sanmarīno "Grand Prix" izcīņā finišēja septītajā vietā.

Kā ziņots, pavisam "MotoGP" čempionātā šosezon notiks 18 sacensību posmi, no kuriem pēdējais būs 6.novembrī Valensijā, Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!