Foto: PA Images/Scanpix/LETA

"Force India" F-1 komandas franču pilots Estebans Okons tiks izskatīts kā kandidāts uz "Toto Rosso", ja izstāsies no "Mercedes" attīstības programmas, paziņojis "Red Bull" F-1 komandas vadītājs Kristians Horners.

"Protams, tas ir neprāts, ka tāds pilots kā Estebans riskē palikt bez vietas F-1 čempionātā, taču viņam traucē "Mercedes" attīstības programmas pilota statuss," Horneru citē "Sky Itialia". "ja viņu atbrīvos, Okons kļūs par skaidru kandidātu uz vietu "Toro Rosso" komandā. Mēs nevaram investēt braucējā, kuram ir līgumattiecības ar mūsu konkurentiem."

Iepriekš "Mercedes" apstiprināja, ka būtu ar mieru pārskatīt līgumu ar savas junioru programmas braucējiem, lai dotu viņam iespēju turpināt karjeru F-1 čempionātā. Bez Okona tajā iesaistīti arī Paskāls Verlēns, kurš no F-1 pārgājis uz DTM čempionātu, un Džordžs Rasels, kurš startē "Formula 2" seriālā.

Vietu "Force India" komandā Okons, visticamāk, zaudēs šīs sezonas beigās, jo viņu varētu nomainīt jaunā komandas īpašnieka Lourensa Strolla dēls Lenss, kurš šobrīd brauc "Williams".

Šosezon "Toro Rosso" pārstāv Pjērs Gaslī un Brendons Hārtlijs. Gaslī pēc šīs sezonas pāriet uz "Red Bull" komandu, ko savukārt pametīs Daniels Rikjardo, pievienojoties "Renault" vienībai. Arī Hārtlijam līgums ar komandu beidzas pēc šīs sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!