Foto: Hyundai Motorsport

"Hyundai Motorsport" komanda, kas piedalās pasaules rallija čempionātā (WRC) vienojusies ar beļģu pilotu Tjerī Nevilu par jaunu līgumu vēl uz trim gadiem, informē komanda.

Kopā ar Nevilu turpinās braukt viņa pastāvīgais stūrmanis Nikolā Žilsuls, un tas nozīmē, ka "Hyundai" rūpnīcas komanda pastāvēs vismaz līdz 2021. gada WRC sezonas beigām.

"Mans mērķis vienmēr bijis panākt karjeras nepārtrauktību, paliekot šajā komandā. Ļoti priecājos parakstīt ar "Hyundai" jaunu trīs gadu līgumu," saka Nevils. "Komandā ir fantastiska ģimenes atmosfēra un man ir ļoti labas attiecības ar visiem. Tas mani ir ļoti svarīgi. Kopā ar Nikolā, kurš ir bijis mūsu panākumu atslēga, turpināsim cīnīties par šīs sezonas mērķiem, tad turpināsim veidot, cerams, vēl spožāku nākotni "Hyundai Motorsport"."

Tjerī Nevils un Nikolā Žilsuls "Hyundai" rūpnīcas komandai pievienojās 2013. gadā un WRC debitēja 2014. gada sezonā. Beļģu pilots izcīnīja korejiešu autoražotāju pirmo WRC uzvaru, jau 2014. gadā triumfējot Vācijas rallijā. Kopš pirmās sacīkstes viņš izcīnījis deviņas posmu uzvaras, 26 reizes kāpis uz goda pjedestāla un uzvarējis 129 ātrumposmos.

Nevils un Žilsuls ir pastāvīgie "Hyundai WRT" braucēji pasaules čempionātā. Vēl šo komandu pārstāv jaunzēlandietis Haidens Padons un spānis Dani Sordo, bet sezonas vidū tai pievienojās arī norvēģis Andreass Mikelsens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!