Foto: Hyundai WRC

"Hyundai" rūpnīcas komanda otrdien paziņojusi, ka 2014.gada pasaules rallija čempionātā (WRC) to pārstāvēs beļģu pilots Tjerī Nevils.

"Mēs esam priecīgi paziņot, ka Tjerī Nevils ar stūrmani Nikolā Žilsulu būs mūsu vadošā ekipāža nākamā gada pasaules čempionātā," teikts "Hyundai" WRC komandas oficiālajā "Twitter" vietnē.

Kā zināms, nākamsezon "Hyundai" autoražotāju komanda atgriežas pasaules rallija čempionātā pēc vairāku gadu prombūtnes.

WRC beļģu pilots debitēja 2009.gadā. 2010.gadā viņš uzvarēja pasaules junioru čempionāta (JWRC), bet 2011.gadā pievienojās "Intercontinental Rally Challenge" (IRC) seriālam, kura izcīnīja divas uzvaras un iesaistījās cīņā par titulu.

Pagājušogad Nevils pārstāvēja "Citroen" komandu un WRC sezonas kopvērtējumā ieņēma sesto vietu. Turklāt beļģu pilots uzrādīja teicamu stabilitāti, finišējot visos sezonas posmos, kuros piedalijās, lai gan ne visos spēja izcīnīt punktus.

Šosezon beļģu ekipāža pievienojās "M-Sport" komandai un Nevils jau iesaistījās cīņā par pasaules čempiona titulu, taču piekāpās francūzim Sebastjenam Ožjēram. Vienu posmu pirms sezonas beigām Nevils WRC kopvērtējumā ieņem otro vietu, kuru var arī saglabāt pēc pēdējā posma, Velsas rallija, notiks nākamās nedēļas nogalē.

Kā ziņojām, šogad "Hyundai" komanda, attīstot nākamā gada automobili "Hyundai i20 WRC", piesaistīja vairākus pieredzējušus rallija pilotus kā IRC čempionu Juho Hanninenu un austrālieti Krisu Atkinsonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!