Aizvadītajās brīvdienās š.g. 7.-8.septembrī Jedovnicē, Čehijas Republikā notika Eiropas čempionāta noslēguma posms, un kopvērtējumā FR1000 laivu klasē Ieva Millere no komandas "Motorsport77" izcīnīja zelta medaļu. Čempionāta kopvērtējumā sudraba medaļu ieguva Lielbritānijas sportists Džims Nūns, bet bronza vācietim Larsam Kacorkem.

Eiropas čempionāts notika četros posmos. Pirmais posms bija Berlīnē, Vācijā, kur Ieva izcīnīja 2.vietu, 2.posms notika Zarasai, Lietuvā, kur viņa uzvarēja, bet 3.posms notika mājas trasē Aizkrauklē, kur savu skatītāju priekšā Ieva Millere triumfēja. Savukārt 4.posmā Jedovnicē Ieva izcīnīja 1.vietu, iegūstot maksimālo punktu skaitu, aiz sevis atstājot Jevjeniju Anikejevu un vācieti Andreasu Šulci, bet Didzis Jovaiša ierindojās 6.vietā.

Šajā sezonā Ieva brauca ar leģendārā ūdens motosportista un laivu konstruktora Lotāra Millera būvētu laivu, kas tika sagatavota atbilstoši jaunajiem Starptautiskās Ūdens motosporta federācijas noteikumiem, nodrošinot tajā iespēju piesprādzēties, kas savā ziņā bija jauns izaicinājums.

"Latvijas Ūdens motosporta federācijas vārdā apsveicu Ievu Milleri un viņas komandu "Motorsport77" ar izcilu rezultātu un pašaizliedzīgu attieksmi visas sezonas garumā, un spēju aizsargāt Eiropas čempiones titulu jau otro gadu pēc kārtas," teica Latvijas Ūdens motosporta federācijas prezidents Atis Slakteris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!