Foto: Publicitātes foto
Pirmo reizi 59 gadus ilgajā Somijas rallija vēsturē par šīs valsts čempioniem ir kļuvuši ārzemnieki - Igaunijas ekipāža Karls Krūda/Martins Jerveoja.

Lai izcīnītu prestižo titulu, Karlam bija jāsasniedz finišs Somijas čempionāta pēdējā posmā, Tamperes rallijā, bet arī tas nebija vienkārši, jo igauņu pilota "Ford Fiesta S2000" automašīnu piemeklēja tehniskas problēmas - sabojājās stūres pastiprinātājs. Tomēr ar izcīnīto trešo vietu bija gana, lai triumfētu čempionāta kopvērtējumā.

"Mēs esam iekļuvuši vēsturē, un tas ir lieliski," saka 21 gadus vecais igauņu pilots. "Manas rokas ir ļoti nogurušas, jo bez stūres pastiprinātāja nebija viegli noturēt mašīnu uz ceļa. Taču man ļoti patika trase, šie ceļi, jo te ir jābrauc maksimāli ātri. Iespējams, nākamgad arī braukšu vairākos Somijas rallijos, bet šobrīd es gribu izbaudīt uzvaru."

Šosezon Krūda paralēli piedalās arī pasaules rallija čempionāta (WRC) WRC2 ieskaitē, un divus posmus pirms sezonas beigām viņam ir labas izredzes tikt pie titula arī šajā klasē.

Somijas rallija čempionāts tiek uzskatīts par vienu no prestižākajiem pasaulē, jo Somija ir valsts, kas devusi visvairāk WRC čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!