Foto: M-Sport

Igaunis Ots Tanaks ("M-Sport") vēlreiz izcīnījis nākamo augstāko panākumu pasaules rallija čempionātā (WRC) kopš Marko Martina laikiem - viņš ieguva trešo vietu šāgada WRC Polijas rallijā.

Sacensību laikā Tanaks pat bija izvirzījies līderpozīcijā, ko noturēja trīs ātrumposmus, bet beigās bija spiests atzīt divu "Volkswagen" komandas pilotu pārsvaru - uzvaru Polijā izcīnīja kopvērtējuma līderis Sebastjens Ožjērs, otrais - Andreass Mikelsens.

"Es pat nevaru izstāstīt, ko šis goda pjedestāls nozīmē man, [stūrmanim] Raigo Melderam un visai komandai," pēc finiša teica igauņu pilots. "Mēs esam tik smagi strādājuši, lai nonāktu šajā pozīcijā un ir fantastiski apzināties, ka šis darbs beidzot ir nesis augļus."

Tanaks uzvarēja sešos no 19 rallija ātrumposmiem.

Par trešo vietu igauņu pilots aizvadīja cīņu ar pieredzējušo somu Jari-Mati Latvalu ("Volkswagen") - pirms pēdējā ātrumposma viņus šķīra vien 1,1 sekunde, taču pēdējā "dopā" Latvala pieļāva kļūdu, avarēja un noslīdēja uz piekto vietu.

Šī bija otrā reize, kad Ots Tanaks stājas uz goda pjedestāla WRC rallija noslēgumā. Pirmoreiz viņš labāko trijniekā iekļuva Sardīnijas rallijā 2012. gadā.

Līdz šim veiksmīgākais igauņu pilots bija Marko Martins, kura kontā ir piecas WRC posmu uzvaras un trešā vieta sezonas kopvērtējumā 2004. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!