Foto: DELFI

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Igaunijas posma, "auto24 Rally Estonia 2015", pieteikumu sarakstu tuvojas trešajam desmitam, lielākais dalībnieku skaits pagaidām pauduši vēlmi sacensties junioru ieskaitē.

"auto24 Rally Estonia 2015" ir sestais ERČ posms un notiks jūlija vidū, no 17. līdz 19. jūlijam. Tajā tiks sadalīti čempionāta ieskaites punkti ERČ, ERČ2, ERC3, junioru, "Ladies' Trophy" un "ERC Gravel Master" konkurencē.

Uz 17. jūniju pieteikumu piedalīties Igaunijas rallijā ir iesniegušas 27 ekipāžas; no vadošajām ERČ ekipāžām pieteicies tikai šāgada "Rally Liepāja" uzvarētājs Kreigs Brīns. Labāka situācija ir junioru ieskaites sarakstā, kur ir seši pieteikumi, no kuriem divi ir no Latvijas - Ralfs Sirmacis un Vasīlijs Grjazins (abi - "Sports Racing Technologies"). Kopumā uz šo brīdi Latviju "auto24 Rally Estonia 2015" pārstāvēt gatavas četras ekipāžas - vēl arī Toms Lielkājis/Toms Pirktiņš ("Ford Fiesta R2") un Daņila Belokoņs/Toms Freibergs ("Ford Fiesta R2").

Vēsturisko automašīnu rallija ieskaitei līdz šim ir pieteikušās 15 ekipāžas, lielākoties no Somijas.

Pieteikumu termiņš beidzas 29. jūnijā, līdz ar to gaidāms, ka Igaunijas rallija dalībnieku saraksts varētu papildināties pēc iepriekšējā ERČ posma, " Kenotek Ypres Rallye", beigām, kas noslēdzas 27. jūnijā.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem "auto24 Rally Estonia 2015" nav iekļauts Igaunijas čempionāta kalendārā, līdz ar to dalībnieku skaits tajā šogad varētu būt ievērojami mazāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!