Foto: Publicitātes foto

Pēc šīs Pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas igaunis Ots Tanaks pametīs "Hyundai" komandu, paziņojis pats autosportists.

Tanaks "Hyundai" pievienojās 2020. gadā, sezonu pēc viņa pasaules čempionu titula ar "Toyota". Viņš trīs sezonās ar Dienvidkorejas autoražotāju uzvarēja piecos posmos.

Tanaks norādīja, ka tas ir viņa personīgais lēmums, un to viņš pieņēmis pēc nopietnām pārdomām.

"Man šķiet, ka šajā karjeras posmā man vajag jaunus izaicinājumus. Mums bija laba sadarbība aizvadītajās trīs sezonās, un es esmu lepns ar to, ko sasniedzām," savā paziņojumā rakstīja Tanaks. "Mēs smagi strādājām, lai pārvarētu grūtus brīžus. Šī sezona parādīja, ka virzāmies pareizajā virzienā."

"Vēlos pateikties komandai par sapratni un vēlu tai visu labāko," pauda Igaunijas rallija zvaigzne.

Savā paziņojumā "Hyundai" norādīja, ka ciena Tanaka lēmumu un uz kopīgajiem brīžiem atskatās ar pozitīvām emocijām, neraugoties uz grūtībām.

"Ota lēmums mums ir liels sarūgtinājums, bet tas ir lēmums, kuru mums jāpieņem un jāciena," teica komandas direktors Žuljēns Monsē. "Bez šaubām viņš ir viens no labākajiem rallija pilotiem, un mums bija tā laime ar viņu sastrādāties un izcīnīt uzvaras šo trīs sezonu laikā."

Savā karjerā Tanaks kopumā uzvarējis 17 rallijos, kā arī 41 reizi kāpis uz goda pjedestāla. Šajā sezonā WRC kopvērtējumā pirms pēdējā posma Japānā viņš ierindojas otrajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!