Foto: DELFI

"auto24 Rally Estonia" pēc divu gadu pārtraukuma atkal izdevies triumfēt igauņu sportistam - šogad tajā uzvarēja mājinieks Georgs Gross.

"auto24 Rally Estonia 2013", kas bija Igaunijas un Latvijas čempionāta posms, ilga divas dienas. Sacensību vadībā Gross izvirzījās jau pēc pirmās dienas, kad bija jāveic trīs ātrumposmi.

Gross, kurš brauca ar "Ford Focus WRC" automašīnu, otrajā diena uzvarēja vēl trīs ātrumposmos, ar ko pietika, lai izcīnītu uzvaru rallijā.

Uzvarot divos no otrās sacensību dienas pieciem ātrumposmiem, uz otro vietu absolūtajā vērtējumā pakāpās igaunis Karls Krūda, kurš brauca ar "Ford Fiesta R5". Kopvērtējumā viņš no Grosa atpalika 39,30 sekundes, savukārt uz trešo vietu kopējā ieskaitē atkrita krievs Aleksejs Lukjaņuks ("Mitsubishi Lancer Evo X") - viņš līderim zaudēja 41,70 sekundes.

Labākais no Latvijas braucējiem absolūtajā vērtējumā bija Vasīlijs Grjazins ("Ford Fiesta S2000"), kurš ieņēma septīto pozīciju un no Grosa atpalika divas minūtes un 24,90 sekundes. Kā zināms, jaunais krievu pilots šosezon startē ar Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) licenci un sacensībās pārstāv Latviju.

Savukārt Mārtiņš Svilis ("Mitsubishi Lancer Evo VIII") ierindojās 11.vietā, no līdera atpaliekot četras minūtes un 5,20 sekundes. Viņam uzvara Latvijas čempionāta A Plus klasē.

Latvijas čempionāta N4 klases kopvērtējuma līderis Aivis Egle startēja tikai Latvijas čempionāta ieskaitei nepieciešamajos septiņos ātrumposmos, un klases vērtējumā ieņēma ceturto vietu.

Kā ziņojām, Jānis Vorobjovs ("Mitsubishi Lancer Evo X") tehnisku problēmu dēļ izstājās pēc ceturtā ātrumposma. Līdz tam viņš atradās augstajā piektajā vietā absolūtajā vērtējumā.

Latvijas čempionāta pirmie divi posmi februāra sākumā risinājās Eiropas čempionāta rallija "Liepāja-Ventspils" laikā, kā trešais posms februāra beigās tika aizvadīts rallijs "Sarma", bet ceturtais posms maijā bija rallijs "Talsi".

Sestais Latvijas čempionāta posms augusta sākumā notiks Lietuvā, augusta beigās sekos rallijs "Kurzeme", bet sezona noslēgsies septembra izskaņā ar ralliju "Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!