Foto: Publicitātes foto

Britu autosporta firmas "M-Sport" vadītājs Malkolms Vilsons vēlas pastiprināt "Ford Fiesta R5" automašīnu klātbūtni Eiropas rallija čempionātā (ERČ), tāpēc sagaidāms, ka atsevišķos posmos piedalīsies arī igaunis Ots Tanaks, informē ERČ preses dienests.

"Pagaidām konkrētu plānu man nav, taču es neizslēdzu, ka Ots Tanaks startēs ERČ," izteicies Vilsons. "Mums ir jābūt pārliecinātiem, ka mūsu automašīnas uzvar visur, tāpēc kaut ko gan jau iesāksim."

Vadošais "Ford Fiesta R5" braucējs līdz šim bijis polis Kajetans Kajetanovičs, kurš nupat Akropoles rallijā kāpa uz goda pjedestāla, bet "Rally Liepāja", kas bija otrais ERČ posms, palika ceturtais. Akropoles rallijā sekmīgi debitēja "Peugeot 208T16" rallija mašīna, īru pilota Kreiga Brīna rokās izcīnot uzvaru šajā rallijā, kas arī ir viens no iemesliem, kāpēc "M-Sport" vēlas palielināt savu ietekmi šajā seriālā.

Kā zināms, "auto24 Rally Estonia" šogad ir iekļauts ERČ kalendārā, un Tanaka līdzdalība vismaz šajās sacensībās ir pilnīgi iespējama.

Pasaules čempionātā (WRC) Tanaks ir atgriezies pēc divu gadu pārtraukuma un pārstāv "M-Sport" komandu. Šosezon no trim WRC posmiem labāko rezultātu viņš sasniedza Zviedrijas rallijā, ierindojoties devītajā vietā. Nupat Portugāles WRC rallijā Tanaks atradās pat otrajā vietā, taču avarēja un izstājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!