Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Igaunijas pilots Ots Tanaks piektdien saglabāja pirmo vietu pasaules rallija čempionāta 11.posmā - Jaunzēlandes rallijā, kamēr sezonas līderis Kalle Rovanpere no Somijas ieņem ceturto pozīciju.

Rovanpere ("Toyota Gazoo"), kurš sestdien svinēs savu 22.dzimšanas dienu, svētdien var kļūt par jaunāko pilotu, kurš uzvarējis pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Lai to izdarītu, somam jāizcīna uzvara Jaunzēlandes rallijā, vai jāiegūst par vismaz astoņiem punktiem vairāk par Tenaku ("Hyundai Shell Mobis").

Otrajā sacensību dienā Tanaks bija pirmais ceturtajā un septītajā posmā un posma kopvērtējumā apsteidz Elfinu Evansu ("Toyota Gazoo") par 0,2 sekundēm.

Vēl igauņu braucēja kontā otrajā dienā divas otrās vietas, viena ceturtā vieta un septītā vieta piektajā posmā, kurā viņš no posma uzvarētāja francūža Sebastjana Ožjē ("Toyota Gazoo") atpalika 17,2 sekundes.

Trešais pēc septiņiem posmiem ir Ožjē, Tanakam piekāpjoties 6,7 sekundes, bet Rovanpere ieņem ceturto vietu, līderim un konkurentam cīņā par čempiona titulu Tenakam zaudējot 7,2 sekundes.

Vēl atsevišķos ātrumposmos piektdien uzvarēja brits Gass Grīnsmits, Evanss, Ožjē un Rovanpere.

Jaunzēlandes rallijā kopumā jāveic 17 posmi, kuru kopējais garums ir 276,44 kilometri. Sacensības noslēgsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit no 13 posmiem līderis ir Rovanpere, kurš iekrājis 207 punktus. Otrajā vietā ar 154 punktiem atrodas Tanaks, bet trešais ar 131 punktu ir Tenaka komandasbiedrs beļģis Tjerī Nevils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!