Igaunijas autosporta pilots Juri Vipss piektdien pie "Red Bull" komandas formulas stūres debitēja F-1 čempionāta Spānijas posma brīvajos treniņbraucienos, kļūstot par pirmo pilotu no Baltijas, kurš to paveicis.

Vipss ir oficiālais "Red Bull" un "AlphaTauri" komandu testu un rezerves pilots, bet piektdien treniņbraucienos viņš aizvietoja "Red Bull" pamatpilotu Serhio Peresu. Jau iepriekš tika ziņots, ka igaunim būs iespēja piedalīties brīvajos treniņbraucienos, bet šonedēļ kļuva zināms, ka tas notiks Spānijā.

Vipss treniņbraucienos veica 23 apļus, taču viņa uzrādītais apļa laiks bija lēnākais starp visiem dalībniekiem. Ātrāko rezultātu uzrādīja "Ferrari" pilots Šarls Leklērs ar laiku minūte un 19,828 sekundes bet Vipsa rezultāts bija par 4,310 sekundēm lēnāks. Iespējams, ka viņš tik daudz atpalika, jo pildīja kādu no "Red Bull" programmām.

Šajā sezonā Vipss startē "Formula 2" (F-2) čempionātā, kur viņš divreiz kāpis uz goda pjedestāla un kopvērtējumā ierindojas astotajā vietā. Pagājušajā sezonā viņam divas uzvaras.

Šogad F-1 komandām divas reizes treniņbraucienos jādod iespēja piedalīties jaunajiem pilotiem. Spānijā pie "Willams" stūres treniņbraucienā piedalījās pagājušās sezonas "Formula E" čempions Niks de Vrīss, bet "Alfa Romeo" komandā piektdien treniņbraucienos piedalījās Roberts Kubica. De Vrīss veica 28 apļus un bija 3.092 sekundes lēnāks par Leklēru, bet Kubicam 13. vieta (+2,147).

Aiz Leklēra ierindojās viņa komandas biedrs Karloss Sainss (+0,079), savukārt Makss Verstapens no "Red Bull" piekapās 0,336 sekundes. Ceturto vietu ieņēma Džordžs Rasels no "Mercedes", savukārt aiz viņa bija Fernando Alonso ("Alpine"), Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), Lendo Noriss ("McLaren"), Pjērs Gaslī ("AlphaTauri"), Daniels Rikjardo ("McLaren") un Juki Cunoda ("AlphaTauri").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!