Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pēc incidenta Kanādas "Grand Prix" posmā, kurā tiesnešu kļūdas dēļ finiša karogs tika parādīts divus apļus par ātru, čempionāta rīkotāji varētu ieviest jaunu sacensību aizvadīšanas sistēmu.

Kā ziņojām,Kanādas posma īpašā viešņa, modele Vinnija Hārlova finiša karogu novēcināja divus apļus par ātru, kas gan neietekmēja sacensību rezultātus, taču atņēma "Red Bull" pilotam Danielam Rikjardo ātrākā apļa laiku.

"Uzskatu, ka mums vajadzētu padomā par efektīvāku signālu par sacīkstes beigām. Protams, rūtainais karogs ir tradicionāls atribūts, taču tā izmantošana noved pie kļūdām," britu izdevums "Autosport" citē FIA sacensību direktoru Čārliju Vaitingu. "Iespējams, ir vērts ieviest milzīgu gaismas paneli, kurā īstajā brīdī tiks parādīts finiša karogs, taču arī šajā gadījumā, ja signāls būs automātisks, ir jāpadomā, kad tas aktivizēsies. Kopā ņemot, ir, par ko padomāt."

Incidents ar Hārlovu nav pirmais F-1 sacensībās – 2002. gadā Brazīlijas "Gand Prix" posmā leģendārais futbolists Pele to parādīja vēlāk nekā vajadzēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!