Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis pirmo sacensību dienu Eiropas čempionāta posmā Beļģijā ir pabeidzis kā "Super1600" klases līderis, informē sportista pārstāvji.

"Set Promotion" komandas pilotam Jānim Baumanim Metetas trase, kas ar šo posmu debitē pasaules un Eiropas rallijkrosā, bijusi diezgan labvēlīga, kaut gan no rīta dabūja pasvīst gan Jānis, gan komandas mehāniķi.

"Šajā trasē visi mēs braucām pirmo reizi, izņemot Sergeju Zagumennovu un Ņikitu Misuļu, kuri šeit aizvadīja treniņu sesija ar mediju dienām, kas protams ir neliela priekšrocība. Treniņu sesijas sākumā trase bija ļoti slapja, slidena un dubļaina," stāsta Jānis. "Pēc "Supercar" klases pirmajiem treniņu braucieniem tā kļuva tīrāka un sausāka, bet joprojām mitra. Es nolēmu riskēt un braukt izvēlējos ar sausajām "sliku" riepām, kamēr konkurenti brauca ar lietus riepām."

"Man un "Set Promotion" komandas inženieriem nācās ātri pieņemt pareizos lēmumus par auto regulējumiem un tos mainīt, patiess prieks un labi, ka man ir tāda komanda, kas to spēj tik ātri to paveikt," piebilst Jānis.

Ar katru nākamās treniņu sesijas braucienu uzlabojot apļu laikus, Jānis brīvo treniņu "Super 1600" klasē, kurā šoreiz startē 22 dalībnieki, pirmo kvalifikācijas sesiju noslēdza otrajā vietā aiz komandas biedra Timura Šigabutdinova, piekāpjoties viņam divas sekundes simtdaļas. Trešais - Rasuls Minihanovs, kurš atpalika gandrīz sekundi, tālāk sekoja Ulriks Linnemans, Zagumennovs un Misuļa. Kopvērtējumā Jānim 27.absolūtais laiks, apsteigtas pat dažas pilnpiedziņas mašīnas.

Pirmajā kvalifikācijas sērijā Jānis uzvarēja pārliecinoši, par + 0,695 sekundēm apsteidzot Šigabutdinovu, trešais Zagumenovs (+1,8 sek.), sīvākais Jāņa konkurents Misuļa tikai desmitais, bet Linnemmans no pirmā braucienu izstājās.

Otrajos kvalifikācijas braucienos Jānis savā braucienā visus četrus apļus turējās līdera godā, bet tad "Joker" apļa izejā finiša taisnē Zagumennovs izrāva uzvaru. Arī otrajā kvalifikācijas sērijā Jānis piekāpās tikai Zagumennovam un ieņēma otro vietu.

Pēc pirmās dienas "Set Promotion" komandas pilots Jānis Baumanis savā klasē atrodas pirmajā vietā.

"Otrajā kvalifikācijā labi "izcēlu" startu un pirmajā pagriezienā izcīnīju vadību braucienā, kāpināju tempu, šķiet jau biju droši atrāvies no Zagumennova, kad pēdējā aplī pamēģināju nedaudz citādāku trajektoriju vienam pagriezienam. Ar to pietika, lai netrāpītu pareizi nākamajā pagriezienā un pārsvars pār sekotāju laikam tur arī palika… Bet nekas, tagad jānoskaņojas rītdienas cīņām!" saka Jānis. "Ļoti ceru, ka arī Reinis Nitišs pēc avārijas varēs rīt turpināt cīņu!"

Kā zināms, Beļģijas trase visiem pasaules un Eiropas čempionāta dalībniekiem ir jauna, jo iepriekš šāda līmeņa sacensības Meteta nav uzņēmusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!