Foto: Publicitātes foto

Latvijas autosportists Jānis Baumanis panācis vienošanos ar "ESMotorsport" komandu, kas viņam nodrošinās "Škoda Fabia SuperCar" automašīnu startam FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta RX1 ("Euro RX1") klasē, informēja čempionāta rīkotāji.

Pēc saraustītas aizvadītās sezonas Baumanis atgriezīsies sacensību apritē, un 20.-22. augustā uzsāks dalību FIA Eiropas rallijkrosa čempionātā, kura pilnpiedziņas auto RX1 klases kalendārā paredzēti četri posmi – Zviedrijā, Francijā, Latvijā un Beļģijā.

"Būs pagājis kāds laiciņš, kopš pēdējo reizi piedalījos sacensībās, un esmu noilgojies atkal satikt savus rallijkrosa draugus un paziņas. Kopš 2014. esmu bijis viens no pasaules rallijkrosa ģimenes locekļiem, kamdēļ pagājušā sezona šķita ļoti dīvaina," pauda Baumanis, kuru citē čempionāta rīkotāji. "Ir vienreizēja sajūta sezonu iesākt tieši Holjes trasē, kur parasti ierodas ap 50 000 rallijkrosa fanu. Tā sajūta ir vārdos neaprakstāma. Un lai gan šogad skatītāju skaits būs ierobežots, esmu drošs, ka sacensību spriedzi tas nekādā mērā neietekmēs. Dalībnieku saraksts ir ļoti plašs, tai skaitā ar pilotiem, kuri augstvērtīgus rezultātus uzrādījuši arī FIA pasaules rallijkrosa čempionātā."

"Mans mērķis ir katrā posmā sasniegt finālu, bet sezonas kopvērtējumā cīnīties par čempiontitulu. Nav šaubu, ka tas nebūs viegli, bet es darīšu visu, kas manos spēkos, un zinu, ka "ESMotorsport" man nodrošinās labākos automašīnu, lai to paveiktu," latvietis turpināja.

Baumanim šī būs atgriešanās Eiropas čempionāta sacensībās. 2015. gadā viņš izcīnīja FIA Eiropas rallijkrosa čempiontitulu "Super1600" klasē. 2016. gadā Jānis Baumanis uzsāka dalību FIA pasaules rallijkrosa ("World RX"_ čempionātā, pievienojoties "World RX Team Austria", un, kopš 2017. gada, STARD vienībai – kur augstāko rezultātu, sesto vietu čempionāta kopvērtējumā, sasniedza tieši savā beidzamā sezonā 2019. gadā. Pēc četrām pilnām sezonām FIA pasaules rallijkrosa čempionātā, Jānis Baumanis pērn izmēģināja spēkus pie elektroauto stūres, startējot Rīgā, Biķernieku trasē notikušajā "Projekt E" sacensību posmā.

"Šī būs aizraujoša sezona, kuras gaitā mēs darīsim visu iespējamo, lai Jānim sagādātu labāko iespējamo sacīkšu tehniku," sacīja "ESMotorsport" komandas vadītājs Roberts Maneiks. "Vienlaicīgi mūsu plāni sniedzas tālāk par šo sezonu, kamdēļ ceram uz ilgtermiņa sadarbību ar Jāni Baumani. Viņam ir vērā ņemamas zināšanas par rallijkrosa automašīnām, kas tiek darbinātas ar elektromotoriem, kas būtu ļoti noderīgas sagatavojot mūsu komandas automašīnu 2022. gada sezonai un "RX1e" klasei, kad, kā zināms, pasaules rallijkrosa braucieni notiks tikai ar elektroauto."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!