Latviešu blakusvāģu braucējs Jānis Daiders šajā nedēļas nogalē Francijā paredzētajā pasaules čempionāta 12.posmā startēs duetā ar franču kantētāju Nikolā Misē, vēstīts ekipāžas oficiālajā mājaslapā.

Kā ziņots, Jāņa Daidera ierastajam kantētājam Laurim Daideram šonedēļ tika paziņots par pozitīvām dopinga analīzēm, tāpēc uz sezonas pēdējiem etapiem pilotam bija jāatrod cits kantētājs.

Šo sezonu Misē iesāka kopā ar savu tautieti Valentīnu Žiro un ekipāža pēc 11 posmiem atrodas augstajā desmitajā vietā kopvērtējumā.

Tikmēr J.Daiders ar Misē šajā nedēļas nogalē uz augstiem rezultātiem necer, pilotam galvenais uzdevums esot iegūt kopvērtējuma punktus, vēstīts mājaslapā.

Zīmīgi, ka pasaules čempionāta norises vietā ieradies arī L.Daiders, kurš atbalstīs savu brāli.

Pagaidām vienība vēl nav pieņēmusi lēmumu vai pieprasīs dopinga analīžu B proves pārbaudi, bet pagaidām viņi par šādu iespēju ir noskaņoti skeptiski.

Kā ziņots, trešdien Starptautiskā Motosporta federācija (FIM) pavēstīja, ka Laura Daidera 21.jūlijā pasaules čempionāta posma laikā ņemtajās urīna analīzēs konstatēta aizliegtās vielas - klenbuterola - pēdas.

Klenbuterols paredzēts hroniskas astmas ārstēšanai, turklāt tas ir arī efektīgs tauku dedzinātājs, kas uzlabo vielmaiņu, stimulējot Beta-2 receptorus. Tā rezultātā organisms labāk izmanto taukaudus enerģijas iegūšanai.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Daideru ekipāža pēc 11 posmiem atrodas trešajā vietā. Līdz sezonas beigām atlikuši vēl trīs posmi, kas ik pēc nedēļas risināsies Francijā, Vācijā un Beļģijā. Ceturtajā vietā esošo beļģa Jana Hendriksa un latvieša Elvija Mucenieka ekipāžu Daideri pašlaik apsteidz par 18 punktiem.

Līdz šim labākais sasniegums brāļu Daideru karjerā bijis pasaules vicečempionu tituls 2011.gadā. Savukārt pērn Lauris Daiders daļu sezonas brauca kopā ar daudzkārtējo pasaules čempionu Danielu Vilemsenu no Nīderlandes, tomēr latvietim pietrūka vien pāris izcīnīti punkti, lai viņš oficiāli kļūtu par pasaules čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!