Foto: Publicitātes foto
Rallija ekipāža Jānis feldmanis/Anrijs Jesse aizvadītās sacensības, ralliju "Kurzeme 2011" veica ar praktiski jaunu auto - "Mitsubishi Lancer EvoX", kas pārbūvēts atbilstoši R4 grupas prasībām.

Šajās sacensībās Feldmaņa ekipāža piedalījās ar mērķi pārbaudīt jauno R4 "kaujas apstākļos", nepretendējot uz maksimāli augstu rezultātu. Svarīgākais bija aprast ar automašīnu, kā arī izmēģināt dažādus regulējumus. Rallijā Feldmanis/Jesse ieņēma 11.vietu absolūtajā vērtējumā un ceturto "A Plus" klasē.

"Protams, ir daudz un dažādas nianses, ar kurām vēl jāaprod, bet jau tagad skaidrs, ka sajūtas, pilotējot R4 grupas automašīnu, ir daudz patīkamākas, nekā N grupā", atzīst ekipāžas pilots.

Rallijā "Kurzeme 2011" ar R4 grupas mašīnām startēja divas ekipāžas - Feldmanis un somi Jari Ketomā/Mika Stenbergs ("MML Motors").

Visvairāk sportiskā gandarījuma Feldmaņa/Jesses ekipāžai nodrošināja klasiskais Vecpils ātrumposms, kuru pieredzējušākie braucēji, iespējams, zin no galvas. Šoreiz gan viss tik vienkārši nebija, jo šis dops rallijā bija jāveic divas reizes un vienu no tām - tumsā.

Pozitīvas atsauksmes Feldmanis velta arī visgarākajam, turpat 25 km garajam ātrumposmam Nīcā, bet labo iespaidu par ralliju nedaudz sabojājis pilsētas ātrumposms, kurš, pēc sportistu domām, bija izveidots pārāk sarežģīts, kā arī ilgā gaidīšana servisa parkos un neitralizācijas zonās.

Feldmanis pieļauj iespēju, ka arī nākamais Latvijas čempionāta posms, rallijs "Latvija 2011" septembra beigās vēl tiks pavadīts daļēji testa režīmā, bet uz "Saaremaa Rally" Igaunijā, kas notiks oktobrī, sportisti un tehnika jau būs gatavi cīņai par augstākajām vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!