Svētdien Harfsenas trasē, Nīderlandē, norisinājās "Dutch Masters" motokrosa čempionāta trešais posms, kurā 125cc klasē divu braucienu summā uzvaru izcīnīja Latvijas motokrosa braucējs Jānis Mārtiņš Reišulis, informēja Latvijas Motosporta federācija.

Sacensības Reišulim iesākās dramatiski, jo pirmā brauciena startā viņš iebrauca starta barjerā, braucienu sākot no pēdējās pozīcijas. Brauciena laikā latviešu sportists spēja apdzīt visus priekšā esošos sāncenšus un finišā iebraukt kā pirmais.

Otrajā braucienā pārsteigumu nebija un Reišulis jau pēc pirmā apļa bija brauciena līderis, ar katru apli palielinot pārsvaru pār konkurentiem. Arī šo braucienu Reišulis noslēdza kā pirmais, otrajā vietā esošo Eliasu Aukleiru apsteidzot par 29. sekundēm. Līdz ar to divu braucienu summā Reišulim 1. vieta, sudrabs – Aukleiram, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Magnuss Gregersens.

Arī "Dutch Masters" čempionāta kopvērtējumā Jānis Mārtiņš Reišulis pēc aizvadītiem trīs posmiem šobrīd atrodas līderpozīcijā.

Nīderlandē svētdien uz starta izgāja vēl viens Latvijas braucējs – Rauls Blūmfelds, kurš par ieskaites punktiem spēkojās 250cc klases konkurencē. Pirmajā braucienā Rauls sasniedza 27. vietu, bet otrajā braucienā palika 36. pozīcijā, kas divu braucienu summā ar izcīnītiem diviem punktiem Blūmfeldam deva 36. vietu.

Nākamie starti "KTM Motofavorīts MX" komandas braucējiem Jānim Mārtiņam Reišulim un Raulam Blūmfeldam ieplānoti 8. maijā Apē, kur risināsies Latvijas čempionāta 2. posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!