Foto: Publicitātes foto
Latvijas motosportists Jānis Mārtiņš Reišulis sestdien "Zelta zirga" trasē Ķegumā izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta 125 kubikcentimetru klasē (EMX125) sezonas piektā posma pirmajā braucienā.

Pēc pirmā apļa Reišulis bija ceturtais, bet pusdistancē pārņēma vadību un finišēja pirmais, par 24 sekundēm pārspējot savu sāncensi Matisu Valēnu no Francijas. Vēl no mājiniekiem Markuss Ozoliņš finišēja 14., Markuss Kokins - 21., Tomašs Šaicāns - 27., bet Raivo Laicāns - 30. vietā.

Tikmēr EMX250 klasē Kārlis Alberts Reišulis izcīnīja ceturto vietu, Edvards Bidzāns finišēja sestais, Mairis Pumpurs bija devītais, vēl no mājiniekiem startējot arī Martinam Platkēvičam (25.), Raulam Blumfeldam (33.) un Robertam Lūsim (37.). Uzvarēja nīderlandietis Ivo van Erps.

Otrie braucieni šajās klasēs notiks svētdien.

EMX125 kopvērtējumā pēc četriem posmiem J.Reišulis ar 172 punktiem ir līderis, Valēnu apsteidzot par 14 punktiem. Savukārt EMX250 ieskaitē K.Reišulis pirms piektā posma kopvērtējumā ar 109 punktiem ir sestais, bet drošā līderpozīcijā ar 182 punktiem ir itālis Andrea Bonakorsi, kurš sestdien pirmajā braucienā bija otrais.

EMX250 sezonas kalendārā iecerēti 11 posmi, bet EMX125 klasē - desmit.

Prestižākajā MXGP klasē, kur tiks aizvadīts sezonas astotais posms - Latvijas "Grand "Prix" -, nestartēs pašmāju favorīts Pauls Jonass, toties pieteikts Tomass Šileika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!