Foto: Publicitātes foto

Viens no vadošajiem un titulētākajiem Latvijas rallija pilotiem Jānis Vorobjovs pieņēmis Lietuvas vīriešu autokluba "N40" rallija komandas "N40-Egzotika" uzaicinājumu pārstāvēt to Lietuvas čempionātā, portālu "Delfi" informē komandas pārstāvji.

2015. gada sezonā Vorobjovs Lietuvas rallija čempionātā kļuva par II ieskaites čempionu un ieņēma trešo vietu absolūtajā, pilnpiedziņas automobiļu ieskaitē. Latvijas rallija čempionātā Jāņa Vorobojova/Andra Mālnieka ekipāža LRC2 klasē izcīnīja sudraba godalgas.

"Viss notika neticami vienkārši. Ar Jāni sanāca satikties visos pagājušā gada Lietuvas rallija līderu posmos; sadraudzējāmies, paskaidrojām, ko nozīmē N40 uzlīmes uz "kaujas" mašīnām. Tad Jānis pajokoja, ka viņam ir īstais laiks, lai kļūtu par tāda kluba biedru," stāsta N40 vīriešu autokluba ideologs Aļģirds Kazlausks. "Pirms nedēļas piezvanīju Jānim, vēlēdamies apsveikt Jaunajā gadā. Pēc tam saruna ievirzījās par drīzumā sākošos sacīkšu sezonu, plāniem, gatavojamo tehniku un līdzīgām lietām. Kad atsveicinoties Jānis pajautāja, vai pieņemtu viņu savā "pieaugušo bērnu" kluba rallija komandā, no sākuma nodomāju, ka tas ir joks, un atjokoju, ka viņam tas "dārgi maksās". Bet, kad Jānis to pašu atkārtoja, atgriezies mājās pēc Ziemassvētku brīvdienām, taisnību sakot, nopriecājos kā eksāmenu nokārtojis skolnieciņš. Tātad kluba idejas patiešām "rullē" un ir svarīgas ne tikai Lietuvā."

"Tagad ir radusies jauna "problēma" - uzvaras čempionāta sacīkstēs mūsu komandai nekad nav bijusi prioritāte, jo akcentējām iespēju uzlabot braukšanas iemaņas, dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Tagad, kad mums ir tik ātrs sportists, gribot negribot nāksies pievērst uzmanību turnīra tabulai," smejas Kazlausks.

"Man jau ir vairāk nekā 40 gadu, vairs neesmu jaunietis, kuram svarīgākais ir joņot, līdz grīdai nospiežot akseleratoru. Savu būšanu rallijā gribas padarīt jēgpilnu un dalīties pieredzē. N40 vīriešu kluba cilvēki tieši to dara, tāpēc nešaubos, ka mums ir pa ceļam. Patika viņu ideoloģija, vēlme dzīvot, bet ne eksistēt. Novēlu, lai ar tādu pozitīvismu apliptu pēc iespējas vairāk vīriešu, kas ir sasnieguši, tā saucamo, krīzes vecumu, nodarbotos ar aktīvām darbībām, piedalītos dzīvē, bet, nevis snauduļotu pie televizora," saka viens no ātrākajiem Baltijas valstu pilotiem Jānis Vorobjovs.

2016. gada Lietuvas rallija čempionāts sāksies janvāra beigās Utenā, ar ralliju "HALLS Winter Rally".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!