Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) Japānas posma Lielās balvas izcīņas organizatori pastiprināti seko līdzi laikapstākļu prognozei, jo valstī plosās spēcīgs taifūns, kas draud izjaukt sacensību norisi.

"Ieguldām visas pūles, lai samazinātu taifūna iespējas ietekmēt nedēļas nogalē paredzētās sacensības. Pagaidām lielākā prioritāte ir fanu un pārējo dalībnieku drošība," teikts organizatoru paziņojumā. "Visas iesaistītās puses turpinās sekot līdzi taifūna attīstībai, vēlāk arī informējot ar aktuālāko informāciju."

Taifūns "Hagibis", visticamāk, kļūs par lielāko šī gada dabas stihiju, kas piemeklējusi Japānu. Viesuļvētra sestdien visvairāk ietekmēs Tokijas, Jokohamas un Tojotas pilsētas apkārtnes.

Suzukas pilsēta atrodas 400 kilometrus uz rietumiem no Tokijas, bet sacensību Japānas posma organizatori vēl nav veikuši korekcijas treniņu un kvalifikācijas plānos. Pirmie divi treniņbraucieni paredzēti piektdien, bet sestdien dalībnieki aizvadīs pēdējo treniņsesiju un uzsāks vietu sadalīšanu kvalifikācijā.

Lielās balvas izcīņa paredzēta svētdien.

Līdzīgas problēmas piemeklē arī pasaules motošosejas čempionāta organizatorus, kuri tāpat kā F-1, šajā nedēļas nogalē Japānā plāno aizvadīt 16.posmu šajā sezonā.

Jau ziņots, ka Japānu piemeklējušā taifūna dēļ atceltas divas spēles, ceturtdien paziņoja Pasaules kausa (PK) regbijā galveno operāciju virsnieks Alans Gilpins.

Pagaidām starp atceltajām spēlēm ir piektdienas mači starp Itālijas un Jaunzēlandes, kā arī Francijas un Anglijas valstsvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!