Foto: AFP/Scanpix

Par jaunās pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas pirmā posma uzvarētāju Montekarlo svētdien kļuva francūzis Sebastjans Ožjērs, kurš ir iepriekšējo divu gadu čempions.

"Volkswagen komandu pārstāvošais Ožjērs sacensību noslēgumā par 58 sekundēm apsteidza savu komandas biedru Jari Mati Latvalu no Somijas, bet trešais divas minūtes un 12,3 sekundes nopakaļus bija vēl viens "Volkswagen" pilots Andrēass Mikelsens no Norvēģijas.

Šajās sacensībās vienas komandas pārstāvji pirmās trīs vietas nebija izcīnījuši kopš 2003.gada.

Ožjērs uzvarēja vien divos no 14 sacensību ātrumposmiem, bet kopvērtējuma līderis nemainīgi bija kopš septītā posma. Piektdien avāriju piedzīvoja deviņkārtējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Lēbs, kurš pirms tam bija kopvērtējuma līderis, tomēr sacensības viņš spēja noslēgt, pakāpjoties līdz astotajai vietai.

Iepriekš Lēbs Montekarlo rallijā pamanījies uzvarēt septiņas reizes. Kā zināms, Lēbs savu pēdējo pilno sezonu WRC čempionātā aizvadīja 2012.gadā, devīto reizi kļūstot par pasaules čempionu. Tiesa, nākamajā sezonā viņš piedalījās vēl četros posmos, tiekot pie diviem panākumiem, bet līdz šim pēdējais starts pasaules čempionātā viņam bija 2013.gada septembra vidū.

Pēc Lēba karjeras beigām 2013. un 2014.gadā pasaules čempionātā triumfējis viņa tautietis Ožjē.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!