Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) komandas "Ferrari" jaunais pilots Šarls Leklērs ne vienmēr gatavojas ievērot vienības dotos norādījumus palaist priekšā vācieti Sebastjanu Fetelu, teica Monako braucējs.

Pirms nedēļas nogalē gaidāmajām ceturtā posma – Azerbaidžānas "Grand Prix" – sacensībām 21 gadu vecais "Ferrari" pilots Leklērs atzina, ka uzklausījis komandas norādījumus, tomēr nesteigsies tos izpildīt.

"Pirms sacensībām un arī to laikā komanda vienmēr dod norādījumus, bet tas ir atkarīgs no situācijas, vai es tos izpildīšu," sacīja jaunais "Ferrari" pilots.

Runājot par komandas vadītāju Matija Binoto, Leklērs ir saprotošs: "Viņš pieņem lēmumus no malas, kas nav viegli, jo beigu beigās tā drāma, kam viņš iziet cauri, ir daudz lielāka, nekā man sēžot formulā".

Leklērs pirms divām nedēļām Ķīnā notikušajās "Grand Prix" trešā posma sacensībās sev garām palaida komandas biedru Fetelu, lai vācietis iesaistītos cīņā ar "Mercedes" pilotiem Lūisu Hamiltonu un Valteri Botasu. To gan pilots nespēja paveikt, un sacensības noslēdza trešais.

"Sacensībās ir situācijas, kad mēs abi esam vienādās pozīcijās un skaidrs, ka tad priekšroka būs Fetelam, bet man ir vēl daudz ko pierādīt gan sev pašam, gan visiem pārējiem un pie tā es arī strādāšu," neatlaidīgs izteicienos bija Leklērs.

Atbildot uz jautājumu, vai viņš spētu izrādīt gana lielu pretestību cīņā par čempionu godu Fetelam, jaunais pilots ir piesardzīgs: "Es ticu, ka tāda iespēja pastāv, bet, lai realizētu šo iespēju, man ir jāpaveic vēl ļoti daudz darba".

Savukārt pieckārtējais čempions Hamiltons atminējās savus pirmos gadus F-1 sacensībās, kad brauca vienā komandā ar Fernando Alonso, un pauda sapratni par to, kam iet cauri "Ferrari" jaunais pilots.

"Es tobrīd biju nedaudz vecāks nekā viņš, bet vēlme iegūt titulu manī bija jau kopš dienas, kad debitēju F-1 sacīkstēs. Viņā es redzu daudz līdzību ar sevi un, braucot tik lielā komandā, ir jāatspēko daudz cerību. Viņš dara lielisku darbu, un ar laiku viss atnāks," sacīja Hamiltons.

Hamiltons 2007. gadā debitēja F-1 un toreiz par čempiontitulu ļoti sīvi spēkojās ar savu komandas biedru Alonso, bet beigās par labāko kļuva tā brīža "Ferrari" braucējs Kimi Raikonens. Tiesa, starp abiem "McLaren" pilotiem bija ļoti saspīlētas attiecības, kā rezultātā Alonso jau nākamajā sezonā brauca citā vienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!