Foto: AFP/Scanpix

Šāgada F-1 sezonas pirmā posma, Austrālijas "Grand Prix", rīkotāji ir neapmierināti ar jauno F-1 dzinēju kluso skaņu, vēsta ārzemju mediji.

Austrālijas "Grand Prix" izpilddirektors Endrjū Vestakots uzskata, ka F-1 dzinēja skaņai ir "jāiet līdz kaulam", bet tagad tā vairs nav. "Mēs maksājam par produktu, mums ir līgumi, un mēs ļoti, ļoti nopietni attiecamies pret šādām niansēm, jo uzskatām, ka tas ir pārkāpums," viņš izteicies intervijā vietējai radiostacijai. "

Šim viedoklim piekrīt arī citi F-1 iesaistītie, kā eksperti, tā dalībnieki.

"Ak Dievs, kā man tās pietrūkst," par kādreizējo F-1 dzinēju skaņu saka Džensona Batons ("McLaren"). "Tas skanēja vienreizēji, tagad tā vairs nav."

"Godīgi sakot, es esmu nedaudz vīlies, īpaši starta brīdī, jo vienkārši kaut kā pietrūkst," saka bijušais F-1 čempions, "Mercedes" valdes priekšsēdētājs Nikijs Lauda. "Taču ir jāsaprot, ka nevar tā vienkārši pārveidot F-1 izpūtēju, lai iegūtu citu skaņu, jo tad ir jāizstrādā jauns dzinējs un tas jāpārprogrammē. Nevajag mainīt dzinēju tikai tāpēc, lai padarītu to skaļāku."

Kā zināms, šosezon F-1 ir stājušās spēkā lielākās tehniskās izmaņas kopš 1988.gada, un 2,4 litru atmosfērisko dzinēju vietā ir nākuši 1,6 litru turbomotori, kuru skaņa ir ļoti atšķirīga no priekšgājējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!