Foto: EPA/Scanpix/LETA
Igaunijas pilots Ots Tanaks ceturtdien bija ātrākais pasaules rallija čempionāta 11.posma - Jaunzēlandes rallija - pirmajā posmā, kamēr sezonas līderis Kalle Rovanpere no Somijas ieņēma sesto pozīciju.

Rovanpere ("Toyota Gazoo"), kurš sestdien svinēs savu 22.dzimšanas dienu, svētdien var kļūt par jaunāko pilotu, kurš uzvarējis pasaules čempionāta kopvērtējumā. Lai to izdarītu, somam jāizcīna uzvara Jaunzēlandes rallijā, vai jāiegūst par vismaz astoņiem punktiem vairāk par Tanaku ("Hyundai Shell Mobis").

Jaunzēlandes rallija pirmais posmā bija jāveic vien 1,4 kilometri, ko Tanaks izdarīja visātrāk - minūtē un 45,8 sekundēs. Otrais, no igauņa atpaliekot 0,9 sekundes bija īru pilots Kreigs Brīns no "M-Sport Ford" komandas, bet trešais Tanaka komandas biedrs beļģis Tjerī Nevils.

Rovanpere atpalika 2,6 sekundes.

Jaunzēlandes rallijā kopumā būs jāveic 17 posmi, kuru kopējais garums ir 276,44 kilometri. Sacensības noslēgsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit no 13 posmiem līderis ir Rovanpere, kurš iekrājis 207 punktus. Otrajā vietā ar 154 punktiem atrodas Tanaks, bet trešais ar 131 punktu ir Nevils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!