Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošā motokrosa braucēja Paula Jonasa rehabilitācijas periods ilgs vismaz divus mēnešus, laikrakstam "Latvijas Avīze" atklāja sportista menedžeris Kristers Serģis.

Jau ziņots, ka Jonass kādu laiku būs spiests pavadīt gultas režīmā, jo vienā no treniņiem guva smagus ribu un mugurkaula savainojumus. Kā pirms nedēļas sociālajos tīklos rakstīja sportists, vienā no treniņiem pirms gaidāmā sezonas turpinājuma viņš piedzīvoja kritienu, kā rezultātā tika lauztas trīs ribas, bet vēl pieci lūzumi konstatēti arī mugurkaula smailajos izaugumos.

Serģis stāsta, ka Jonass traumu guva iesildošajos apļos. "Saniķojās tehnika un krita, trase bija ļoti cieta - motobraucēju valodā tādas sauc par betoniem. Ja tāds kritiens būtu smilšainā trasē, sekas būtu mazākas," laikraksts citē Serģa teikto.

Operācija nebija nepieciešama, bet Jonass joprojām atrodas slimnīcā, un šonedēļ ārstu uzraudzībā varētu sākt rehabilitācija.

"Kritiens bija ļoti smags un traumas sāpīgas. Runāju ar viņu sestdien, lēnām kļūst labāk. Kopumā situācija nav patīkama, spēj pārvietoties, bet pārsvarā guļ. Par sportiskiem mērķiem šobrīd pāragri runāt, vispirms jāatgūst veselība," norāda Serģis.

Ārstu sākotnējā prognoze ir, ka rehabilitācija ilgs astoņas līdz desmit nedēļas. Augustā Ķegumā paredzēts pasaules čempionāta posms, kas Jonasam, visticamāk, ies secen.

Jau pirms pagājušās sezonas sākuma Jonass labu laiku pavadīja rehabilitācijā, jo iepriekš tika veikta ceļgala operācija.

Sezonas pirmajā posmā Lielbritānijā Jonass piedzīvoja vairākas neveiksmes trasē un izcīnīja 18.vietu, bet otrajās sacensībās Nīderlandē viņam par goda pjedestālu liedza pacīnīties vēl pāris kritieni, kā rezultātā iegūta 12.pozīcija.

Līdz sezonas pārtraukuma izsludināšanai Jonass ar 26 punktiem kopvērtējumā bija atrodams 13.vietā.

Pasaules čempionāta motokrosā sezona varētu atsākties 9.augustā Ķeguma trasē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!