Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien Trentīno, Itālijā, izcīnīja 11. vietu pasaules čempionāta ceturtā posma pirmajā braucienā prestižākajā MXGP klasē.

Uzvaru pirmajā braucienā svinēja slovēnis Tims Gajsers, kurš dažus apļus pirms finiša apsteidza kopvērtējuma līderi Antonio Kairoli no Itālijas un noturēja pirmo vietu, bet trešais bija francūzis Gotjē Polēns.

Jonass brauciena sākumā turējās pirmajā desmitniekā, tomēr tā otrajā daļā tika apdzīts, kas lika samierināties ar 11. pozīciju.

Jau ziņots, ka Jonass sestdien kvalifikācijā bija septītais.

Turpat Trentīno notika arī Eiropas čempionāta otrais posms 250 kubikcentimetru klasē, kur septīto vietu izcīnīja Kārlis Sabulis. Sestdien pirmajā braucienā viņš bija devītais, bet svētdien otrajā braucienā finišēja piektajā pozīcijā. Pēc diviem posmiem Sabulis kopvērtējumā ar 51 punktu ieņem devīto vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 147 punktiem ir Kairoli, kamēr otrais ar 125 punktiem ir Gajsers. Savukārt Jonass trīs sacensību laikā ieguvis 55 punktus, kas viņam ļauj atrasties 11. pozīcijā.

Jau ziņots, ka Jonass MXGP klasē debitēja ar desmito vietu, bet nākamajos divos posmos bija pozīciju zemāk. Ceļgala traumas dēļ zem lielas jautājuma zīmes bija, vai latvietis vispār sezonu sāks laikus.

Pašlaik 22 gadus vecais Jonass pēc četru gadu sadarbības ar KTM rūpnīcas komandu pārcēlies uz "Husqvarna" vienību. Vēl 2017. gadā Latvijas sportists kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet divreiz viņš kļuva par šīs klases vicečempionu.

Jonasa jaunās komandas "Rockstar Energy Husqvarna" īpašnieks ir slavenais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta somu pilots Kimi Reikenens.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem desmitais jūnija vidū notiks Ķegumā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!