Talantīgais Latvijas motobraucējs Pauls Jonass svētdien izcīnīja ceturto vietu Zviedrijā notiekošā pasaules čempionāta motokrosā MX2 klases 11.posma pirmajā braucienā, bet otrajā braucienā piedzīvoja smagu kritienu.

Jonass, kurš šosezon pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", pirmā brauciena pirmo pusi atradās līderpozīcijā, tomēr noslēgumā viņu vairāki sportisti apsteidza.

Uzvaru svinēja Jonasa komandas biedrs un sezonas kopvērtējuma līderis Džefrijs Herlingss, kurš latvieti apsteidza par 21 sekundi. Viņam sekoja slovēnis Tims Gajsers un šveicietis Valentīns Gilo. Līdz ar to pirmās četras vietas ieņēma sezonas kopvērtējuma pirmo četru vietu īpašnieki.

Tikmēr vēl viens latvietis Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas pirmajā braucienā guva 11.vietu.

Otrajā braucienā triumfēja Gajsers, bet Jonass desmitajā aplī piedzīvoja ļoti smagu kritienu. Kā vēsta organizatori, sākotnēji izskatās, ka latvietim ar veselību viss ir kārtībā. Neskatoties uz kritienu, Jonass tika klasificēts 20.vietā un otrajā braucienā tika pie viena punkta.

Tikmēr Herlingss otrajā braucienā avarēja jau pašā startā un palika bez punktiem.

Savukārt Justs otrajā braucienā izcīnīja devīto vietu, atkārtojot savu augstāko rezultātu šosezon. Viņš ir vienīgais sportists, kurš šosezon ticis pie punktiem visos 22 braucienos.

Posma noslēgumā uzvaru ar 47 punktiem svinēja Gajsers, Justs ar 22 punktiem ierindojās astotajā vietā, bet Jonass ar 19 punktiem palika 11.pozīcijā.

Neraugoties uz vairākām neveiksmēm pēdējos posmos, pārliecinošs kopvērtējuma līderis ar 423 punktiem joprojām ir Herlingss, kuram ar 345 punktiem seko Gajsers. Vēl par desmit punktiem mazāk ir Gilo, bet uz ceturto vietu ar 311 punktiem pakāpies Džeremijs Sīvers no Šveices, kurš tagad par četriem punktiem apsteidz Jonasu.

Tikmēr Justs ar 145 punktiem pakāpies uz 15.vietu.

Kā zināms, prestižākajā MXGP klasē šajā posmā Latviju pārstāv Dāvis Ivanovs ("MX Moduls"), kurš sestdien kvalifikācijā ieņēma 23.vietu. Savukārt pirmajā braucienā latvietis finišēja 19.vietā, tiekot pie diviem kopvērtējuma punktiem.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 etapi, turklāt jau nākamajā svētdienā sportisti aizvadīs sacensības Ķeguma trasē Latvijā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!