Foto: Publicitātes foto

Latvijas motobraucējs Pauls Jonass no "Gas Gas" komandas svētdien nefinišēja pasaules motokrosa čempionāta 16.posma - Gardas ezera "Grand Prix" - prestižākās MXGP klases pirmajā braucienā un nepiedalījās arī otrajā braucienā.

Komanda ziņo, ka trešdien notikušajā iepriekšējā posmā Jonass piedzīvotajā kritienā lauzis trīs ribas, kā dēļ nebija iespējams pabeigt šodienas posma pirmo braucienu. Otrajā braucienā viņš nestartēja.

Uzvaru posmā svinēja šveicietis Žeremī Sīvers, kurš tika pie 47 punktiem, bet aiz viņa palika trīs titula pretendenti. Slovēnis Tims Gajsers guva 43 punktus, francūzis Romēns Fevrs 42 punktus, bet nīderlandietis Džefrijs Herlingss - 38 punktus.

Pirms tam svētdienas rītā notikušajā kvalifikācijā Jonass bija devītais, bet labāko rezultātu uzrādīja Herlingss.

Pirmā brauciena startā kā pirmais aizbrauca Sīvers, kamēr Jonass pēc pirmā sektora bija vien 17.vietā. Latvietis pakāpeniski uzlaboja savas pozīcijas un tuvojas pirmajam desmitniekam, bet vēlāk atkāpās uz trešo desmitu un septītajā aplī izstājās no sacensībām, atgriežoties tehniskajā parkā.

Sīvers saglabāja līderpozīciju līdz pat finišam, viņam pēc vairākiem sekmīgiem apdzīšanas manevriem sekoja Fevrs, bet trešais bija Herlingss. Fevrs pamanījās pēdējā aplī piedzīvot kritienu un ietriekties žogā, taču tas viņam netraucēja nosargāt otro vietu.

Otrajā braucienā startā pirmais aizbrauca spānis Horhe Prado, kuram sekoja itālis Antonio Kairoli un Gajsers. Vēlāk līderpozīciju ieguva Gajsers, kuram arvien vairāk tuvojās Herlingss, taču nīderlandietis krita no otrās pozīcijas, kuru ieguva Sīvers. Herlingss turpinājumā aizcīnījās līdz ceturtajai vietai, taču atkal krita.

Pirmais finišēja Gajsers, otrais, spītējot pieļautajām kļūdām un kritieniem, bija Sīvers, bet trešais - Fevrs. Herlingss atkal pacēlās uz ceturto vietu, atstādams aiz sevis Kairoli un Prado.

Pirms sezonas pēdējiem diviem posmiem jeb četriem braucieniem kopvērtējumā līderis ar 614 punktiem ir Fevrs, par punktu mazāk ir Gajseram, bet vēl par diviem punktiem mazāk iekrājis Herlingss. Šī trijotne tad arī cīnīsies par MXGP čempiontitulu. Jonasam 391 punkts dod astoto vietu.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 18 posmi, no kuriem pēdējie divi norisināsies 7. un 10.novembrī Mantujā, Itālijā.

Eiropas čempionāta vērtējumā EMX125 klasē sestdien augsto otro vietu izcīnīja Kārlis Alberts Reišulis. Pirmajā braucienā viņš bija otrais, bet otrajā finišēja trešais.

Jānis Mārtiņš Reišulis abos braucienos bija 12. un ar 18 punktiem šādu pašu vietu ieņēma arī summā, bet Roberts Lūsis palika bez punktiem.

Čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem K.Reišulis ar 170 punktiem ieņem septīto vietu, J.Reišulis ar 51 punktu - 20.vietu, bet Lūsis ar diviem punktiem - 50.vietu 56 punktus guvušo dalībnieku vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!