Foto: Acevedo J.P.

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass, kurš pirms divām nedēļām piedzīvoja kritienu, pēc šīs nedēļas nogalē izlaistā pasaules čempionāta (PČ) 15. posma Šveicē MX2 klasē no trešās vietas kopvērtējumā noslīdējis uz piekto.

Ziņots, ka Jonass aizpagājušajā nedēļā Čehijā notikušajā pasaules čempionāta 13. posmā pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, gūstot smadzeņu satricinājumu.

Līdz ar to latvietis izlaida Beļģijā un Šveicē notikušos posmus. Ja pēc Beļģijas posma Jonass saglabāja trešo vietu kopvērtējuma, tad pēc Šveices etapa viņš atkāpies uz piekto pozīciju.

Šveices posmā ar maksimāli iespējamajiem 50 punktiem uzvarēja brits Makss Enstijs, kurš bija ātrākais abos braucienos. Otro vietu ar 44 punktiem ieņēma šveicietis Žeremijs Sīvers, kurš abos braucienos piekāpās Enstijam, bet trešais ar 40 punktiem bija francūzis Benuā Paturels, kurš pirmajā un otrajā braucienā bija trešais.

Vēl viens latvietis Roberts Justs jūnijā arī iedzīvojās smadzeņu satricinājumā, bet trasē viņš grasās atgriezties pēc mēneša. Savukārt Kārlim Sabulim noslēdzies trīs posmu kontrakts ar "Kemea Yamaha Racing" vienību.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē līderis ar 597 punktiem ir Jonasa komandas biedrs "Red Bull KTM Factory Racing" rindās Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš šonedēļ ar vienību pagarināja līgumu līdz pat 2020. gadam. 10. jūlijā sacensībās Nīderlandē viņš salauza atslēgas kaulu, bet atlabšanai vajadzēs aptuveni vēl dažas nedēļas.

Otrajā vietā kopvērtējumā ar 554 punktiem ierindojas Sīvers, bet trešajā vietā ar 433 punktiem ir Paturels. Ceturtais ar 416 punktiem ir Enstijs, kurš par 13 punktiem apsteidz Jonasu.

Tikmēr Justs no "HSF Logistics" komandas ar 130 punktiem ieņem 17. vietu, bet Sabulis ar 34 punktiem atrodas 31. pozīcijā.

Savukārt prestižākajā MXGP klasē posmā uzvarēja titulētais itālis Antonio Kairoli, kurš izcīnīja 41 punktu, par četriem punktiem apsteidzot Timu Gajseru no Slovēnijas, kurš pērn kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē. Kairoli uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrajā braucienā ātrākais bija Gajsers. Trešo vietu posmā ar 35 punktiem ieņēma pērnā gada MXGP pasaules čempions Romēns Fevrs no Francijas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē ļoti pārliecinošs līderis ar 644 punktiem ir Gajsers. Viņam ar 545 punktiem seko Kairoli, bet trešo vietu ar 509 punktiem ieņem Maksimilāns Nāgls, kuram desmit punktus zaudē Fevrs.

Savukārt "Gebben Van Venrooy Kawasaki" braucējs Toms Macuks 13. posmā izcīnīja savu pirmo punktu šosezon un kopvērtējumā ieņem 48. pozīciju.

Pirms mēneša pēc vairāku traumu izārstēšanas trasē atgriezās Matīss Karro no "24MX Honda" komandas, taču divas nedēļas pēc tam guva kārtējo savainojumu, kā dēļ šosezon vairs nevarēs atgriezties trasē.

Tāpat Šveicē norisinājās Eiropas čempionāta (EMX) sacensībās 250 kubikcentimetru klasē, kur Tomass Šileika pirmajā braucienā ieņēma 25. vietu, bet otrajā braucienā viņam 21. pozīcija.

Šajā posmā Šileika palika bez punktiem, bet kopvērtējumā Kārlis Sabulis ar 104 punktiem atrodams 14. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!