Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien izcīnīja ceturto vietu sezonas 16. posma - Zviedrijas "Grand Prix" - pirmajā braucienā prestižākajā MXGP klasē.

Uzvaru braucienā izcīnīja nīderlandietis Glens Koldenhofs, otrais bija francūzis Romēns Fevrs, bet trešo vietu guva jau čempiontitulu nodrošinājušais Tims Gajsers.

Jonass startā nedaudz atpalika un pirmajā aplī bija ceturtais, bet vēlāk atkāpās uz piekto pozīciju, viņu apsteidzot Fevram. Turpinājumā pēc paša kļūdas uz ceturto pozīciju atkrita Gajers, kura vietu vienubrīd apdraudēja Jonass. Turpmākajos apļos kļūdījās arī Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš ne tikai zaudēja savu līderpozīciju, bet arī vēlāk atkāpās aiz Jonasa. Latvieša vieta četriniekā bija gana droša un to viņš nosargāja līdz finišam. Tikmēr pēdējā aplī ritēja sīva cīņa starp Koldenhofu un Fevru, nīderlandietim noturot pāris metru pārsvaru.

Otrā brauciena sākums paredzēts pulksten 18.10.

Traumu dēļ MXGP klasē šosezon vairs nestartēs KTM rūpnīcas komandas braucējs, itālis Antonio Kairoli.

Kopvērtējumā pēc 15. posma vadībā ir titulu nodrošinājušais Gajsers, kuram ir 664 punkti. Otrais ar 481 punktu ir Sīvers, bet trešo vietu ar 440 punktiem ieņem Polēns. Tikmēr Jonass iekrājis 352 punktus, kas dod devīto vietu.

Jau ziņots, ka svētdien savu otro MX2 čempiontitulu pēc kārtas nodrošināja Jonasa bijušais konkurents un komandas biedrs Horhe Prado.

Jonasam šī ir debijas sezona spēcīgajā MXGP klasē, turklāt aizvadītajā gadā viņš iedzīvojās smagā savainojumā, tāpēc šo sezonu nācās iesākt nedaudz vieglākā režīmā.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem devītais jūnijā tika aizvadīts Ķegumā, kur Jonass ieņēma 12. vietu.

Turpat Zviedrijā šajā nedēļās nogalē norisinājās Eiropas čempionāta 125 kubikcentimetru klasē septītais posms, kurā Mairim Pumpuram neizdevās iekļūt pamatsacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!