Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien izcīnīja piekto vietu sezonas 15. posmā - Itālijas "Grand Prix" - prestižākajā MXGP klasē, kamēr čempiontitulu pirmajā braucienā nodrošināja slovēnis Tims Gajsers.

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien izcīnīja piekto vietu sezonas 15. posmā – Itālijas "Grand Prix" – prestižākajā MXGP klasē, kamēr čempiontitulu pirmajā braucienā nodrošināja slovēnis Tims Gajsers.

Pirmajā braucienā Jonass bija sestais, bet otrajā izcīnīja piekto vietu, kas summā deva 31 punktu.

Posmā uzvaru ar 50 punktiem svinēja nīderlandietis Glens Koldenhofs, kurā bija ātrākais abos braucienos. Otrais ar 42 punktiem bija šveicietis Žeremijs Sīvers, bet trešajā pozīcijā ar 38 punktiem bija Gajsers, kurš iekrāja tikpat punktu, cik francūzis Gotjē Polēns.

Jonass startā iesaistījās cīņā par ceturto vietu, bet pēc sadursmes savas pozīcijas zaudēja Gajsers un šveicietis Arno Tonuss, kā rezultātā latvietis pēc pāris apļiem pakāpās uz trešo pozīciju. Tiesa, Gajsers pēc pāris apļiem apdzina Jonasu un aizkļuva līdz otrajai vietai, tieši aiz Koldenhofa. Taču slovēnis piedzīvoja kritienu, kā dēļ atkāpās uz astoto pozīciju, bet Jonass – pakāpās uz trešo.

Turpinājumā Jonasam bija jāaizstāv trešā vieta no Sīvera, taču tas neizdevās un septītajā aplī šveicietis viņam pabrauca garām. Pāris apļus vēlāk Sīvers apsteidza arī Polēnu un pakāpās uz otro pozīciju, bet Koldenhofs bija deviņu sekunžu attālumā. Tikmēr Jonass devītajā aplī iestrēga valnī, kā rezultātā zaudēja vairākas pozīcijas un sacensības turpināja astotajā vietā. Pēc francūža Romēna Fevra neveiksmes un komandas biedra Armīna Jasikoņa apdzīšanas divas vietas tika atgūtas. Savukārt pirmais trijnieks - Koldenhofs, Sīvers un Polēns - palika nemainīgs, kamēr Gajsers finišēja piektais, kas gan viņam netraucēja nodrošināt uzvaru kopvērtējumā.

Gajsers 2015.gadā kļuva par čempionu MX2 klasē, bet jau nākamajā sezonā triumfēja MXGP klasē. Svētdien viņš nodrošināja savu trešo pasaules čempiona titulu.

Otrajā braucienā Jonass pirmajā līkumā bija ceturtais, bet sacensību ievadošajā aplī iespraucās pirmajā trijniekā. Tikmēr par līderi kļuva Koldenhofs, bet otrais bija Sīvers. Ceturtajā aplī pēc ilgstošas cīņas Gajsers pabrauca Jonasam garām, tādējādi latvietis atkāpās uz ceturto pozīciju. Devītajā aplī Gajseram piekāpās arī Sīvers, kurš tādējādi atkrita uz trešo pozīciju.

Pāris apļus pirms finiša Jonass zaudēja savu ceturto vietu, jo viņam garām pabrauca arī Polēns. Līdz finišam vadošās pozīcijas nemainījās – uzvaru svinēja Koldenhofs, kuram sekoja Gajsers, trešais bija Sīvers, bet Jonass guva piekto vietu.

Traumu dēļ MXGP klasē aizvien vēl nestartē KTM rūpnīcas komandas līderi Džefrijs Herlingss no Nīderlandes un itālis Antonio Kairoli.

Kopvērtējumā pēc 15. posma vadībā ir titulu nodrošinājušais Gajsers, kuram ir 664 punkti. Otrais ar 481 punktu ir Sīvers, bet trešo vietu ar 440 punktiem ieņem Polēns. Tikmēr Jonass iekrājis 352 punktus, kas dod devīto vietu.

Tikmēr MX2 klasē abos braucienos uzvarēja spānis Horhe Prado, kura pārsvars kopvērtējumā sasniedzis 130 punktus, bet līdz sezonas beigām palikuši trīs posmi, kuros maksimāli var izcīnīt 150 punktus. Otrais kopvērtējumā ir dānis Tomass Kjērs Olsens.

Jonasam šī ir debijas sezona spēcīgajā MXGP klasē, turklāt aizvadītajā gadā viņš iedzīvojās smagā savainojumā, tāpēc šo sezonu nācās iesākt nedaudz vieglākā režīmā.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem devītais jūnijā tika aizvadīts Ķegumā, kur Jonass ieņēma 12. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!