Foto: Publicitātes foto

Latvijas sportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja septīto vietu čempionāta 12. posmā - Indonēzijas Lielās balvas izcīņā.

Sestdien kvalifikācijā Jonass, kurs šosezon pārstāv "Husqvarna" rūpnīcas komandu, ierindojās astotajā pozīcijā, kamēr labākais bija slovēnis Tims Gajsers.

Savukārt pirmajā braucienā Latvijas sportists finišēja septītajā vietā.

Jonass otrā brauciena sākumā bija piektajā pozīcijā, bet piektajā aplī piedzīvoja kritienu, kas lika zaudēt divas vietas un turpināt braucienu no septītās vietas. Latvijas sportistu no sestās vietas šķīra trīs sekundes, bet līdz finišam viņam neizdevās pakāpties augstāk.

Ātrākais otrajā braucienā bija Gajsers, kurš bija labākais arī pirmajā braucienā. Atpaliekot nedaudz vairāk kā trīs sekundes, otrajā pozīcijā ierindojās spānis Horhe Prado, bet labāko trijnieku noslēdza Francijas sportists Romēns Fevrs, kurš izlaida sezonas pirmo pusi. Jonass uzvarētājam piekāpās 32,6 sekundes.

Posmā uzvaru ar 50 punktiem izcīnīja Gajsers. Otrais ar 44 punktiem bija Prado, kamēr trešo pozīciju ar 38 punktiem ieņēma spānis Rubens Fernandess. Jonasam 28 punkti deva septīto vietu.

Indonēzijas posmā MXGP klasē startēja 20 sportisti.

Kopvērtējumā pēc 12 posmiem pārliecinošs līderis ar 535 punktiem ir Gajsers, 410 punkti ir Prado, bet 405 punktus sakrājis Žeremī Sīvers no Šveices. Jonass ticis pie 278 punktiem un pakāpies uz septīto pozīciju.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēti 20 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!