Foto: KTM

Latvijas šī brīža labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sestdien Čehijā izcīnīja pārliecinošu uzvaru pasaules čempionāta 13. posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē, kamēr Kārlis Sabulis ierindojās 31. pozīcijā.

Jonass, kurš ir MX2 klases šīs sezonas kopvērtējuma līderis, kvalifikācijā pēc 13 veiktiem apļiem par vairāk kā 11 sekundēm apsteidza spāni Horhi Prado Garsiju, bet trešais bija amerikānis Tomass Kovingtons.

Tikmēr Sabulis Jonasam zaudēja gandrīz apli, ieņemot 31. pozīciju.

Šī mēneša sākumā Sabulis atgriezās trasē pēc maijā piedzīvota kritiena, kurā sportists lauza abas rokas. Šo sezonu viņš iecerējis pavadīt Eiropas čempionātā, pārstāvot "Astes4-Tesar" komandu, bet veiksmīga snieguma gadījumā viņš nākamgad varētu startēt kādā no "Yamaha" vienībām jau pasaules čempionātā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 13. posma sacensībām līderis ar 501 punktu ir Jonass, kuram ar 463 punktiem seko šveicietis Žeremijs Sīvers, kurš kvalifikācijā ieņēma 21. vietu. Tikmēr trešais ar 377 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš kvalifikācijā finišēja 11. pozīcijā.

Jonass šosezon triumfējis piecos no 12 aizvadītajiem posmiem.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015. gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi.

Turpat Loketā norisinās Eiropas čempionāta fināls 65 un 85 kubikcentimetru klasēs.

EMX65 klasē pirmajā braucienā Kārlis Alberts Reisulis bija desmitais, bet viņam sekoja Kirils Maslovs, Kristers Janbergs ierindojās 25.vietā, kamēr Ēriks Caunišs ieņēma 36.pozīciju.

Vēlāk EMX85 klasē uz starta izies Edvards Bidzāns un Mairis Pumpurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!