Foto: Publicitātes foto

Latvijas motokrosa talants Pauls Jonass sestdien izcīnīja trešo vietu šīs sezonas pirmajā pasaules čempionāta posmā, kas risinājās Katarā.

Jonass pirmajā braucienā uzvarēja startu jeb ieguva "Holeshot" balvu. Turpinājumā gan viņš nedaudz atkrita un noslēgumā par 36 sekundēm atpalika no sava komandas biedra "Red Bull KTM Factory Racing" rindās Džefrija Herlinga. Savukārt Herlings par divām sekundēm apsteidza Dilanu Ferandisu no Francijas.

Arī otrajā braucienā un līdz ar to posma summā vietu secība bija identiska - Herlings par 17 sekundēm apsteidza Ferandisu, bet par 33 sekundēm Jonasu, kuram gan tuvākie konkurenti aiz muguras bija daudz ciešāk.

Līdz ar to kopvērtējumā pēc pirmā etapa Herlingam ir 50 punkti, Ferandiss ticis pie 44 punktiem, bet Jonass sapelnījis 40 punktus.

Kā zināms, piektdien Jonass guva trešo vietu kvalifikācijas braucienā.

Tikmēr MXGP klasē sezonas pirmajā posmā abos braucienos sensacionāli triumfēja slovēnis Tims Gajsers, kurš pagājušajā sezonā tikai pēdējā etapā apsteidza Jonasu cīņā par čempiona titulu MX2 klasē. Aiz Gajsera pirmajā braucienā sekoja krievs Jevgēņijs Bobriševs un pērnā gada MXGP klases čempionu Romānu Fevrs no Francijas, bet otrajā Krievijas un Francijas braucēji apmainījās vietām.

Jonass pērn aizvadīja pirmo pilno sezonu pasaules čempionātā, līdz pat pēdējam posmam pretendējot uz uzvaru kopvērtējumā, beigās izcīnot MX2 klases pasaules vicečempiona titulu.

Kā zināms, Herlings ir 2012. un 2013. gada pasaules čempions MX2 klasē, bet aizpērn un pērn viņš titulus no rokām izlaida traumu dēļ.

Jonass Katarā ir vienīgais Latvijas pārstāvis.

Kā zināms, sacensībām prestižajā MXGP klasē gatavojās arī Matīss Karro, kuram tā būtu atgriešanās pasaules čempionātā pēc gada pārtraukuma, tomēr "24MX Honda" komandas braucējs pagājušajā svētdienā sacensībās Francijā guva nopietnu ceļgala traumu, saraujot krusteniskās saites. Līdz ar to Karro, kurš līdzīgu traumu guva arī iepriekšējās sezonas sākumā, nevarēs kāpt uz motocikla divus līdz trīs mēnešus un sezonas sākumu izlaidīs.

Pasaules čempionātā šosezon paredzēti 18 posmi, no kuriem sestais 1. maijā risināsies Ķegumā, kur tiks aizvadīta Latvijas "Grand Prix" izcīņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!