Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass turpina rehabilitāciju no pērn gūtā ceļgala savainojuma, bet šobrīd vēl nav pārliecināts, vai gaidāmajā sezonā spēs piedalīties no tās pirmā posma, atklāja sportists.

Šajā sezonā 22 gadus vecais Jonass pārstāvēs "Rockstar Energy Husqvarna" komandu, tādējādi pēc četru gadu ilgas sadarbības atstājot KTM rūpnīcas vienību, kuras sastāvā 2017.gadā latvietis kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē.

Jonass gan vēl joprojām atkopjas no pērn gūtas ceļgala traumas, kas treniņus licis iesākt krietni vēlāk nekā ierasts.

"Kopš 24.janvāra esmu Itālijā un cenšos pēc iespējas vairāk braukt ar motociklu, cik nu ceļgals to atļauj darīt. Šobrīd galvenais uzsvars tiek likts uz braukšanu ar motociklu. Cenšos braukt vismaz četras reizes nedēļā, bet pārējā laikā ir fiziskās sagatavotības nodarbības," savas ikdienas gaitas atklāja Jonass. "Līdz šim viss ir veicies diezgan labi. Protams, ceļgals brīžiem liek par sevi manīt un piepampst, kā dēļ sanāk ņemt brīvu dienu. Taču ar katru nedēļu paliek arvien labāk un labāk, un viss iet pareizajā virzienā."

"Ja citus gadus ar motociklu sāku braukt vēlākais novembra sākumā, tad tagad sāku tikai janvāra beigās - tas ir vismaz divus mēnešus vēlāk nekā parasti. Protams, tas zināmu iespaidu, tomēr sezonas gaitā paspēšu iebraukties un aizvadīšu pietiekami daudz treniņu, lai uz sezonas vidu būtu labā formā," drošs ir latvietis.

Jonass norādīja, ka uz "Husqvarna" motocikla braukšanas sajūta atgriežas pakāpeniski.

"Šogad ir cits motocikls, ar kuru ir pavisam citādāka braukšana. Man pašam ļoti patīk braukt ar 450 kubikcentimetru motociklu. Līdz šim viss ir veicies diezgan labi. Komanda arī ir ar visu apmierināta. Pagaidām viss ir pozitīvi," apmierināts bija Jonass.

Latvijas motokrosa braucējs šogad piedzīvos debiju prestižākajā MXGP klasē, tomēr vēl nav skaidrības, vai viņš sacentīsies jau sezonas pirmajā etapā, kas 3. martā notiks Argentīnā.

"Trešdien vai ceturtdien vajadzētu pieņemt galējo lēmumu. Apsēdīsimies pie galda ar komandu, izrunāsim plusus un mīnusus, bet pēc tam pieņemsim lēmumu. Pats arī šobrīd par to daudz domāju, un vēl līdz galam neesmu izlēmis. Vēl ir nedaudz laika, lai par visu padomātu un izsvērtu," teica Jonass.

Pēc posma Argentīnā nākamās pasaules čempionāta sacensības būs 24. martā Lielbritānijā.

Kopā ar KTM rūpnīcas vienību Jonass vienreiz kļuva par MX2 čempionu, bet divreiz ieguva vicečempiona statusu. Tikmēr "Rockstar Energy Husqvarna" komandas īpašnieks ir slavenais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta somu pilots Kimi Raikonens.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!