Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais motosportists Pauls Jonass pirms gaidāmās debijas prestižākajā MXGP klasē motokrosa pasaules čempionātā pievienojies rūpnīcas komandai "Rockstar Energy Husqvarna", kuras īpašnieks ir slavenais somu F-1 pilots Kimi Raikonens.

Jonass pērn kļuva par MX2 klases čempionu, bet šogad bija spiests samierināties ar vicečempiona statusu, ko viņš ieguvis otro reizi karjerā. Tiesa, sezona viņam beidzās vienu posmu ātrāk, jo sportistam pēc Turcijas etapā piedzīvota kritiena pagājušajā nedēļā tika veikta ceļgala operācija.

"Esmu priecīgs, ka no nākamās sezonas būšu "Rockstar Energy Husqvarna Factory" komandas dalībnieks," rakstīja 21 gadu vecais Jonass. "Kopā ar manu personīgo komandu esam gatavi jaunam karjeras izaicinājumam un debijai MXGP sacensībās jaunās vienības rindās."

"Vairākus gadus pazīstu komandas menedžeri [Anti Pirhenenu] un pārējo personālu, tāpēc esmu priecīgs par iespēju strādāt kopā ar viņiem. Mans mērķis tagad ir pēc iespējas ātrāk braukt ar savu jauno "Husqvarna" motociklu. Gribu pēc iespējas vairāk laika pavadīt uz motocikla, lai būtu gatavs debijai MXGP klasē," komanda citē Jonasa teikto.

Komandas īpašnieks ir slavenais F-1 "Ferrari" vienības pilots Kimi Raikonens.

"Ar Paula pievienošanos ceram turpināt mūsu veiksmes stāstu. Pasaules čempionāts motokrosā ir pašas augstākā līmeņa sacensības un esam gandarīti, ka tajā piedalīsimies ar bijušo čempionu. Esmu pārliecināts, ka visa komanda Paulam palīdzēs sasniegt viņa mērķus MXGP klasē," pauž Raikonens.

Tāpat par Jonasa pievienošanos gandarīts ir "Husqvarna Motorcycles" motosporta nodaļas vadītājs Djego Klements.

"Ticam, ka Pauls var kļūt par vieno no vadošajiem MXGP klases braucējiem. Pauls ir viens no pieredzējušākajiem šīs paaudzes motosportistiem, paspējot izcīnīt jau trīs titulus. Viņš ir ātrs un spēj manevrēt dažādās trasēs," uzsver Klements.

Tikmēr Pirhenens Jonasu raksturo kā smagi strādājošu motosportistu.

"Pasaules čempiona tituls jau vien pasaka visu par viņa spējām. Viņš ir fiziski un psiholoģiski stiprs un apliecinājis sevi smagos apstākļos. Degam nepacietībā uzsākt darbu ar šo jauno un talantīgo braucēju," pauda Pirhenens.

MX2 klasē Jonass pārstāvēja "Red Bull KTM Factory Racing" vienību. Šīs komandas dalībnieks, spānis Horhe Prado aizvadītajā sezonā triumfēja MX2 klasē, bet Jonass kļuva par vicečempionu.

MXGP klasē pagājušajā sezonā pirmo un otro vietu ieguva Džefrijs Herlingss no Nīderlandes un itālis Antonio Kairoli, kuri arī "Red Bull KTM Factory Racing" pārstāvji.

KTM vienība triumfēja arī komandu ieskaitē, sezonā neuzvarot tikai vienā no 40 braucieniem, bet "Husqvarna" ieņēma piekto vietu.

Komandas sastāvā MXGP klasē visu iepriekšējo sezonu startēja francūzis Gotjē Polēns, bet vienu posmu izlaida brits Makss Enstijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!