Foto: Publicitātes foto

Netālu no mājas esošā trase ierobežojumiem bagātajā laikā ļauj turpināt treniņus, kā rezultātā nav jānokar galva par apturēto sezonu, sarunā ar portālu "MXLarge" teica motokrosa prestižākās klases (MXGP) "Rockstar Energy Husqvarna" vienības braucējs Pauls Jonass.

Jau ziņots, ka MXGP rīkotāji trešdien nolēma pārcelt Itālijas un Vācijas "Grand Prix" posmus dažus mēnešus uz priekšu, kā rezultātā nākamās sacīkstes gaidāmas vien pēc diviem mēnešiem Krievijā (7. jūnijs).

Covid-19 straujās izplatības dēļ līdz šim jau pārcelti Francijas, Indonēzijas, Vācijas, Itālijas, Āzijas posmi, bet šāds liktenis, iespējams, sagaidīs arī Krievijas sacensības.

"Godīgi sakot, izbaudu šo laiku. Atlidoju uz Latviju īsi pirms sākās šis viss "haoss"," sarunā ar portālu "MXLarge" teica Jonass. "Dzimtenē esmu jau aptuveni divas ar pusi nedēļas."

"Latvijā ierados pēc Valkensvārdas posma. Sākotnēji devos uz Spāniju, jo Nīderlandē un Beļģijā visas trases bija slapjas. Ceturtdien aizlidojām uz Spāniju, bet nākamajā dienā jau lidojām uz mājām, jo drīzumā slēdza robežas."

Sportists norādīja, ka līdz šim nav bijis kontaktā ar kādu, kuram konstatēta saslimšana ar Covid-19. Tāpat Jonass pauda, ka MXGP aprindās par šādiem gadījumiem nav vēl dzirdēts.

"Neesmu dzirdējis no kāda, ka viņam būtu aizdomas par saslimšanu. Arī tagad mājās cenšos pārlieku daudz ziņas neskatīties, citādi kļūtu traks. Dzīvoju teju nekurienes vidū, tāpēc apkārt nav daudz cilvēku, kas man nāk par labu," skaidrojas Jonass.

Motokrosa braucējs arī uzteica Latvijas valsts ātro reakciju Covid-19 izplatības situācijā, norādot, ka veiktie piesardzības pasākumi palīdzējuši latviešiem izvairīties no Itālijas, Spānijas un citiem Eiropas gadījumiem.

"Latvijā saslimušo skaits aug, taču tas skaidrojams ar tautiešu atgriešanos no slēpošanas kūrortiem un citām vīrusa skartajām vietām," situāciju Latvijā raksturoja Jonass. "Latvija rīkojās ātri un, manuprāt, pareizi, jo savlaicīgi aizvēra robežas un ļāva ieceļot tikai "savējiem"."

Vairums profesionāļu šobrīd trenējas ļoti ierobežotos apstākļos, taču Jonasu krasas izmaiņas nav skārušas, jo pie mājas ir trase, kurā turpināt treniņus.

"Man pie mājas ir trase, tāpēc jūtos labi. Latvijā vienkopus ļauts atrasties vien diviem cilvēkiem, tāpēc visas trases ir slēgtas, bet es pie mājas varu droši braukt vienatnē," stāstīja Jonass. "Dažas pēdējās naktis ārā bijis auksts laiks, tāpēc trase bija piesalusi, tomēr kopumā nevaru sūdzēties."

"Līdz nākamajam posmam ir divi mēneši, tāpēc labi, ka varu turpināt treniņus tepat mājās. Pagaidām gan valda liela neskaidrība par sezonas nākotni. Ceru, ka tā atsāksies šogad."

Pagājušā sezonā Jonass MXGP klasē nevarēja debitēt, kā cerējis, jo starpsezonā tika veikta ceļgala operācija, pēc kuras sekoja ilgs un pacietīgs rehabilitācijas process. Šosezon īpaša piesardzība treniņos nebija jāievēro, taču pirmie starti sportistu pamatīgi pārbaudīja, jo nācās piedzīvot vairums kritienu.

"Cenšos būt pozitīvs un saredzēt labāko katrā situācijā. Sākumā, kad paziņoja par posmu atcelšanu, biju neziņā, taču šobrīd varu izbaudīt laiku Latvijā, kas parasti sezonas gaitā man nesanāk tik bieži," teica "Rockstar Energy Husqvarna" braucējs. "Šosezon uz motocikla jutos ļoti labi, bet piedzīvoju daudz kritienu, tāpēc pārtraukums man, iespējams, nāks tikai par labu."

Sezonas pirmajā posmā Lielbritānijā Jonass piedzīvoja vairākas neveiksmes trasē un izcīnīja 18.vietu, bet otrajās sacensībās Nīderlandē viņam par goda pjedestālu liedza pacīnīties kritieni, kā rezultātā iegūta 12. pozīcija.

Līdz sezonas pārtraukuma izsludināšanai Jonass ar 26 punktiem kopvērtējumā bija atrodams 13. vietā.

Pērn par MXGP čempionu tika kronēts Tims Gajsers, bet Jonass kopvērtējumā ierindojās sestajā pozīcijā. Latvietis atsevišķos braucienos sešas reizes iekļuva labāko trijniekā, četras reizes finišējot otrajam un divreiz – trešajam.

Pagājušo sezonu Jonass noslēdza Nīderlandē, kur ar Latvijas izlasi sasniedza visu laiku augstāko vietu Nāciju motokrosa sacensībās – astoto. Jonass savos braucienos izcīnīja otro un trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!