Foto: Publicitātes foto

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass bija ļoti priecīgs par savu pirmo goda pjedestālu pasaules čempionāta prestižākajā MXGP klasē un uzsvēra, ka sasniegtais rezultāts viņam dod pārliecību.

Jau vēstīts, ka svētdien sacensībās Lomardijā, Itālijā, Jonass pirmajā braucienā bija otrais, bet otrajā braucienā finišēja trešajā pozīcijā, kas posma kopvērtējumā viņam deva otro vietu. Jonasam šis ir pirmais pjedestāls MXGP klasē, kurā viņš aizvada debijas sezonu.

"Šī bija lieliska nedēļas nogale. Es domāju, ka kvalifikācija bija ļoti svarīga, lai arī es tajā nesasniedzu rezultātu, uz kuru cerēju. Labs starts un turēšanās tuvu līderiem man deva pārliecību. Trase bija ļoti dubļaina, bet man patīk dubļi, tāpēc jutos labi. Starti nebija perfekti, taču es spēju ātri apdzīt konkurentus un izvairīties no kļūdām," savā sociālā tīkla "Facebook" profilā rakstīja Jonass. "Jutos lieliski, kad finišēju otrajā vietā pirmajā braucienā. Otrajā braucienā trasē bija viena izteikta līnija, pa kuru braukt, taču tik un tā jutos labi. Bija sajūta, ka esmu ātrāks par Braienu Bogersu, taču saslīdēju, kad centos viņu apdzīt. Tāpēc nolēmu nomierināties, jo labs rezultāts kopvērtējumā bija daudz svarīgāks."

"Finišēt otrajā vietā divu braucienu summā, pirmo reizi kāpt uz goda pjedestāla un stāvēt blakus Antonio Kairoli man bija ļoti īpašs moments. Joprojām neesmu simtprocentīgā sportiskajā formā, bet jūtos pārliecinātāks, un šis rezultāts man dod daudz motivācijas turpināt strādāt," turpināja Jonass.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 241 punktu ir Kairoli, savukārt Jonass piecu sacensību laikā ieguvis 109 punktus, kas viņam ļāvis pakāpties uz astoto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!